Η δικαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την μετατροπή του ΕSM σε αντίστοιχο ΔΝΤ της Ευρώπης

Ήταν  Σάββατο 2 Απρίλιου, όταν τα ΜΜΕ «βοούσαν» απ’ τις αποκαλύψεις των Wikileaks αναφορικά με τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ Τόμσεν και Βελκουλέσκου για το ελληνικό ζήτημα.
Εν μέσω αυτών των αποκαλύψεων και υπό το βάρος τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.
Όπως ανακοινώθηκε, στο μεταξύ τους διάλογο ο Πρ. Παυλόπουλος τόνισε:
«Θεωρώ πως από τι στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ΕSM , τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου».
Ετσι λοιπόν,στο σημερινό Eurogroup κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η μετατροπή του ESM (του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
Πέρυσι,το Reuters, η αναφορά της Α. Μέρκελ τον Αύγουστο συμφώνησαν ‘οτι «είναι πολύ καλή σκέψη η μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο», ενώ κατόπιν υπήρξαν αντίστοιχες αναφορές απ’ τον Γιούνκερ, τον Σόιμπλε αλλά και τον Αλ. Τσίπρα.
Δυστυχώς κύκλοι πολιτικών και δημοσιογράφων λοιδώρησαν αυτή την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας,σε σημείο να την θεωρήσουν επικίνδυνη γιατί παρακάμπτεται το ΔΝΤ με ”υποτιθέμενα” δεινά για την πορεία της χώρας!!!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.