Ο Ανδρουλάκης ανοίγει την πόρτα για κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ

Την πόρτα της συνεργασίας ακόμη και με τη ΝΔ άνοιξε ο  Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και ηγετικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις, δήλωσε πως «αν ο κόσμος μας ψηφίσει σημαίνει ότι επιδοκιμάζουν τις προτάσεις μας και άρα μας δίνουν τη δύναμη να επιβάλουμε κάποιες από αυτές σε μια προγραμματική συμφωνία μιας κυβέρνησης συνεργασίας».

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Αν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, αυτό θα σημαίνει ότι επιδοκιμάζουν τις προτάσεις μας και θα μας δώσουν τη δύναμη να επιβάλουμε κάποιες από αυτές στο πλαίσιο μίας προγραμματικής συμφωνίας εάν χρειαστεί. Αν όμως ο κόσμος δεν μας στηρίξει με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίσουμε αλλά να επιλέξουμε τον ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που επίσης έχει τόσο ανάγκη ο τόπος».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και το ενδεχόμενο να συμπράξει σε κυβέρνηση συνεργασίας, διευκρίνισε ότι μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να αποφασίσει αν το ΚΙΝΑΛ θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ή θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του κόμματος στις ευρωεκλογές,  ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι θα πρέπει να πείσει τους προοδευτικούς πολίτες ότι «έχουμε αφήσει πίσω μας τις νοοτροπίες που πλήγωσαν και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει» και υπογράμμισε ότι «οι εθνικές εκλογές αποκτούν χαρακτηριστικά μίας πολύ κρίσιμης μάχης για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης».

Είπε τέλος ότι τις προσεχείς ημέρες το ΚΙΝΑΛ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές του για την Ελλάδα για να πείσει τους πολίτες να το εμπιστευθούν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.