Κλιμάκιο των ΑΝΕΛ στα Χανιά – Με κρητικό “άρωμα” το ευρωψηφοδέλτιο που ανακοινώνεται στις 16 Απριλίου

Το λόγο στο πάνελ πήρε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος τύπου του κινήματος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Θόδωρος Τοσουνίδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα υπάρχει ενισχυμένη παρουσία της Κρήτης στο ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, κάτι που αξίζει το νησί. Ωστόσο απέφυγε να πει ονόματα, κάτι που όπως τόνισε θα ανακοινωθεί επισήμως την Την Τρίτη 16 Απριλίου. Ήδη πάντως σημείωσε έχει “κλειδώσει” μια υποψηφιότητα και γίνονται διαβουλεύσεις για τουλάχιστον άλλη μία υποψηφιότητα.

“Δεύτερη μέρα της περιοδείας μας βρισκόμαστε στα Χανιά και εδώ μπορούμε να πούμε πως οι ΑΝΕΛ άφησαν και ένα… δώρο. Μία υπόθεση περίπου 70 ετών, διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ολοκληρώθηκε χθες.

Μία υπόθεση που οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος πρωταγωνίστησαν για να μπορέσουν τα πράγματα να φτάσουν σε μία ευτυχή κατάληξη. Ελπίζουμε γρήγορα να ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσετε να χαρείτε, πράσινο, καινούριους χώρους, πολιτιστικές αίθουσες, θέατρα και όλα τα απαραίτητα στοιχεία και μια ποιοτική ζωή. Οι ΑΝΕΛ με έργα και με πράξεις υποστήριξαν την κάθε τοπική κοινωνία και είναι κάτι πολύ σημαντικό που εκπέμπεται ως μήνυμα.

Οι πρωτοβουλίες του Πάνου Καμμένου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ήταν μόνο προς την πλευρά της ενίσχυσης και της θωράκισης της χώρας. Ήταν και προς την πλευρά της θωράκισης των ανθρώπων που φορούν τη στολή, αλλά και των ανθρώπων που ζουν έξω, στην κάθε πόλη και στο κάθε χωριό μας. Και τι έκανε ο Πάνος Καμμένος; Οργάνωσε μία υπηρεσία που κατέγραψε τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Στρατού, από τα οποία ο Στρατός μπορεί να έχει από εκεί έσοδα και να στηρίζει τις δραστηριότητές του, μπορεί από εκεί με την καταγραφή να αποδίδει στις τοπικές κοινωνίες στρατόπεδα και χώρους, που ήταν ανενεργά, απαξιωμένα και άχρηστα μέχρι σήμερα, περιθωριοποιημένα στις πόλεις και στα χωριά μας. Για αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η περιοδεία μας συνέπεσε με αυτό το μεγάλο γεγονός.
Στην Ευρώπη θέλουμε να είμαστε το ίδιο αποτελεσματικοί. Μία Ευρώπη που θεωρούμε “σπίτι” μας, που τη θέλουμε, άλλα πιστεύουμε ότι χρειάζεται μία ευρεία “ανακαίνιση”. Θέλουμε μία Ευρώπη, άνετη φιλόξενη ζεστή, που να μπορεί να “αγκαλιάζει” όλους τους λαούς και όλα τα κράτη ισότιμα και όλα να βρίσκονται στο «σαλόνι». Να μη ξαναδώσουμε την ευκαιρία σε ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως βιώσαμε εδώ στην Ελλάδα την περίοδο των μνημονίων, να τους οδηγούν στα… υπόγεια. Η Ευρώπη είναι μία κοινή υπόθεση και ένας τόπος συνάντησης Εθνών κρατών που έχουν την εθνική κυριαρχία στα χέρια τους, θέλουν να συνεργάζονται αρμονικά και όχι να δέχονται εντολές.

Αυτή είναι η πρότασή μας, που καταθέτουμε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα: Μία ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη ισότιμων κρατών εθνών. Γιατί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα εκπέμπουν παντού το μήνυμα «θέλουμε την Ευρώπη, δεν θέλουμε όμως αυτή την Ευρώπη». Μπορούμε λοιπόν στην κάλπη της 26ης Μαίου των Ευρωεκλογών να είμαστε ισχυροί και να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί από Ευρωβουλευτές, που πιστεύουν το ίδιο, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πάμε λοιπόν σε μία πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία… Ας πάρουμε την Ελλάδα ισχυρή να την πάμε στην Ευρώπη. Να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε ισχυρά και με πρόταση, εκεί που φαίνεται ότι απουσιάσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ας το κάνουμε μαζί αυτή τη φορά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Θόδωρος Τοσουνίδης, άτομα κάθονται

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.