Βαρόμετρο Οpinion Poll: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ – Με άνεση στην δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Mείωση του ποσοστού των αναποφάσιστων και της Ελληνικής Λύσης καταγράφει το βαρόμετρο του Action 24 και της Οpinion Poll.

H Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα τεράστιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κρατάει με άνεση, επί του παρόντος, τη δεύτερη θέση κόντρα στο ΠΑΣΟΚ.

Πλησιάζοντας προς τις κάλπες οι πολίτες δείχνουν, σταδιακά, ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές αν και δυο στους δέκα επιμένουν πως είναι πολύ πιθανό να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Αποτυπώνεται επίσης η σκληρή μάχη που θα δοθεί στην «ουρά» για το όριο του 3%.

«Μάχη» Κουτσούμπα – Βελόπουλου για την τέταρτη θέση

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ με ποσοστό 33,3% προηγείται με 17,8% διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 15,5%. Στην τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ με 12,1%, ο Κυριάκος Βελόπουλος πέφτει κάτω από το 10% ωστόσο παραμένει τέταρτο κόμμα πάνω από το ΚΚΕ.

Και όλα δείχνουν πως ενώ η δεύτερη θέση δείχνει να «κλειδώνει» για τον Στέφανο Κασσελάκη, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος θα δώσουν σκληρή μάχη για την τέταρτη θέση μέχρι τέλους.

Θρίλερ στην «ουρά» για το 3%

Πέντε συν ένα κόμματα, όπως φαίνεται από τον πίνακα με το εύρος των ποσοστών θα δώσουν σκληρή «μάχη» για το όριο του 3%. Η ΝΔ στο ανώτατο όριο της ξεπερνά το 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 17% και το ΠΑΣΟΚ στο 13,4%.

Στην «ουρά» ωστόσο φαίνεται η σκληρή «μάχη» που θα δοθεί ανάμεσα στην Πλεύση Ελευθερίας, τη Νίκη, τη Νέα Αριστερά, το ΜέΡΑ25, του Δημοκράτες και τη Φωνή Λογικής με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου να δείχνει σημαντική ενίσχυση των ποσοστών του.

Η «μάχη» που θα δοθεί αποτυπώνεται και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων όπου η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο οριακό 3,3%, με τη Νίκη στο 2,9% και τη Φωνή Λογικής στο 2,5%, ποσοστό ίδιο με αυτό της Νέας Αριστεράς.

Ποιοι ψηφοφόροι σκέφτονται περισσότερο την αποχή

Πλησιάζοντας προς τις κάλπες, η συσπείρωση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται και αυτό αποτυπώνεται στο ερώτημα για την πιθανότητα αποχής από τις ευρωεκλογές. Δυο στους δέκα πολίτες απαντούν πως σκέφτονται πολύ σοβαρά την αποχή, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο η κομματική προέλευση όσων δηλώνουν ότι θα προτιμήσουν την… παραλία και όχι το παραβάν.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό μόλις 10,4% σκέφτονται σοβαρά την αποχή με το αντίστοιχο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ να φθάνει στο 12,2%

Ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές δείχνει το 65,1% των ερωτηθέντων ενώ ποσοστό 34,2% δηλώνει πως ενδιαφέρεται λίγο ή καθόλου για τη μάχη της 9ης Ιουνίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία ως προς την κομματική τοποθέτηση των ερωτηθέντων καθώς τόσο οι ψηφοφόροι της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν σημαντικό ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές με ποσοστό άνω του 80%.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.