Την επόμενη μέρα μετά τη συμφωνία σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο

Τους στόχους της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, οριοθετεί το κυβερνητικό επιτελείο εξ ού και για σήμερα Πέμπτη προγραμματίστηκε υπουργικό συμβούλιο στο οποίο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας.
Αναμένοντας πάντοτε το Eurogroup της 22ας Μαΐου όπου θα κλειδώσει και τυπικά όπως αναμένεται η συμφωνία, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει αύριο με τους υπουργούς ένα πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκαν άλλωστε και οι σημερινές συναντήσεις του με τους περιφερειάρχες, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση του ρόλου και των ικανοτήτων των Περιφερειών να σχεδιάζουν και να υλοποιούν αποτελεσματικά αναπτυξιακές πολιτικές.
Κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε εξάλλου στα χαρακτηριστικά και τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και συγκεκριμένα στη δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας, στην επένδυση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, στη δίκαιη διανομή του οφέλους στο σύνολο της κοινωνίας κ.ο.κ.
Κατά τα λοιπά στο αυριανό υπουργικό, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει τη σημασία της συμφωνίας που επετεύχθη για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ στο μικροσκόπιο των υπουργών θα τεθούν μέτρα και αντίμετρα που πρόκειται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα στις 16 Μαΐου.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης εν όψει της «επόμενης ημέρας» είναι να περάσει σύντομα σε δεύτερο πλάνο το υπουργείο Οικονομικών, παραδίδοντας κατά κάποιον τρόπο τα ηνία στο Οικονομίας, το οποίο θα τραβήξει σε κάθε περίπτωση το κουπί τόσο της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων της κυβέρνησης όσο και της περαιτέρω ανάπτυξης της Οικονομίας, αλλά και της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος.
Στο μεταξύ, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να μπει μπροστά και το σχέδιο που είχε παρουσιάσει προ περίπου δύο μηνών και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου αναφορικά με την αναπτυξιακή πολιτική που στόχο έχει τη δημιουργία θέσεων εργασίας με γνώμονα μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη με πρωταρχικά οφελειμένους τους εργαζομένους και όσους έχουν πληγεί περισσότερο τα χρόνια της κρίσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.