Τα διάτρητα επιχειρήματα του κ. Μητσοτάκη

Του Απόστολου Αποστόλου

Η παραληρηματική απελευθέρωση της απειλής, του τρόμου, του φόβου, έκανε πάντα τους τυράννους να εξουσιάζουν χωρίς αντιστάσεις, το λέει εξαιρετικά ο Πλάτων όταν μιλάει για τον τύραννο Διονύσιο Α΄ των Συρακουσών.

Σήμερα ζούμε όχι μόνο στην παραληρηματική απελευθέρωση της απειλής και της τιμωρίας, αλλά και τον αποχαιρετισμό της Δημοκρατίας.

Το έσχατο μέτρο του μισοδημοκράτη πρωθυπουργού (πλουτίζονται τα μητσοτακωνύμια με μια ακόμη προσωνυμία) των 100 ευρώ στους ηλικιωμένους βρίσκει και πολιτικά κόμματα και αρχηγούς του γλυκού ύδατος όπως τον Γιά(ν)η Βαρουφάκη – τον εισηγητή του μέτρου σε ανύποπτο χρόνο και διάκονο της πολιτικής αρλούμπας – σύμφωνο υποστηρίζοντας ότι το μέτρο του κ. Μητσοτάκη είναι οριακά αντισυνταγματικό. Εδώ γελούν όλα τα ορνιθοτροφεία Αθηνών, Μεγάρων και Χαλκίδας.

Ο κ. Βαρουφάκης πρώτα ας φροντίσει να μάθει ελληνικά γιατί στην τελευταία του ομιλία στο κοινοβούλιο τα ελληνικά του ήταν άθλια. Και μπορεί να κακοποιεί τη γλώσσα αλλά κακοποιεί – όπως και ο κ. Μητσοτάκης – και τη Δημοκρατία.

Στο τελεφερίκ με τους ταχυδακτυλουργούς της συνταγματικότητας του μέτρου των 100 ευρώ, εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βαρουφάκη μεταφέρονται και δύο συνταγματοδολομήτες καθηγητές που κατείχαν και υπουργικούς θώκους στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και κάποιοι καθηγητές νομικής που πρόσκεινται στο κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Όλοι κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να μας πείσουν ότι οι πολιτικές αποφάσεις του πρωθυπουργού είναι συνταγματικές αν και εμφανίζονται να έχουν και μεγάλες δόσεις τιμωρίας.

Επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο Πρωθυπουργός και στο μέτρο που αυτά δεν αμφισβητούνται, (δεν αμφισβητούνται;) πράγματι η κρίσιμη ηλικιακή ομάδα θεωρείται η πιο προβληματική.

Σαφώς και αμφισβητούνται τα δεδομένα του κ. Μητσοτάκη και σαφώς και διαπράττεται πολιτική εκτροπή.

Το επιστημονικό περιοδικό “TΗΕ LANCET” το μεγαλύτερο ιατρικό περιοδικό παγκοσμίως με την έρευνα του καθηγητή Dr. Günter Kampf, Πανεπιστημίου Ιατρικής Greifswald και Ινστιτούτο Υγιεινής και Περιβαλλοντικής Ιατρικής, καταδεικνύει με έρευνες ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους.https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00258-1/fulltext. Εδώ όλα τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους της έρευνας και για τους ηλικιωμένους των 60 ετών και άνω: [Between week 39 and 42, a total of 100.160 COVID-19 cases were reported among citizens of 60 years or older.89.821 occurred among the fully vaccinated (89.7%), 3.395 among the unvaccinated (3.4%)].

Πόσο λοιπόν είναι πρόσφορο, αιτιολογημένο και αναλογικό το χαράτσι των 100 ευρώ που επέβαλλε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα φληναφήματα του κ. Μητσοτάκη και των συνταγματοδολομητών είναι διάτρητα. Είναι πρόσφορος ο τρόπος της επιβολής χαρατσιού να προστατέψει τη δημόσια υγεία; Είναι αναλογικός;

Ο τρόπος να θέλεις να προστατέψεις τη δημόσια υγεία δεν μπορεί να είναι ούτε δυσανάλογος, ούτε υπερβολικός.

Το χαράτσι ως απειλή και τιμωρία υπερβαίνει κάθε όρο προστασίας και μάλιστα όταν υπάρχουν φάρμακα που λειτουργούν συνεπικουρικά στην ίαση της πανδημίας με επιτυχία.

Για παράδειγμα βρίθουν τα δημοσιεύματα που ανακοινώνουν ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί από τις αρχές του 2021 τα μονοκλωνικά αντισώματα ως συμπληρωματική θεραπεία του κορωνοϊού. Την ίδια θεραπευτική τακτική ακολούθησε και η Γαλλία. (https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/61095/meta-ti-germania-kai-i-gallia-agorazei-monoklwnika-antiswmata.html). Η Ιαπωνία ήταν επίσης μια χώρα που χρησιμοποίησε θεραπευτικά σχήματα με ικανοποιητικά αποτελέσματα. (https://www.roche.com/media/releases/med-cor-2021-07-20.htm)

Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να φέρει συνεπικουρικές θεραπείες και μόλις πολύ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει μόνο 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα (εγείρεται το ερώτημα με το χρέος του κόμματος της ΝΔ προς τις ελληνικές τράπεζες, δηλαδή με τα 349 εκ, πόσα μονοκλωνικά αντισώματα θα είχαμε προμηθευτεί;) και πριν καλά, καλά, χρησιμοποιηθούν τα μονοκλωνικά για τη θεραπεία εξαγγέλλει το χαράτσι ο πρωθυπουργός ως πρόσφορο, αναγκαίο και αναλογικό μέτρο κατά της πανδημίας. Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν σκοπιμότητες στην παραπάνω τακτική του κ. Μητσοτάκη; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για τη μονοδιάστατη θεραπευτική προσανατολιστική που άσκησε;

Η δήλωση του Μ. Σχοινά αντιπροέδρου της Κομισιόν στον ΣΚΑΪ ότι «..έχουμε ήδη εγκρίνει σε κοινοτικό επίπεδο έναν αριθμό οκτώ με εννιά θεραπευτικών επιλογών, οι οποίες είναι διαθέσιμες, οι οποίες είναι εγκεκριμένες, πράγμα που σημαίνει ότι, αν οποιαδήποτε κυβέρνηση θελήσει να κινηθεί προς αυτά, μπορεί να το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα αδειοδοτήσεων. Είναι απόλυτα ελεγμένες και εγκεκριμένες. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο μαζικής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτών των θεραπευτικών ουσιών, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει όταν πια πηγαίνουμε στο τέλος των εμβολίων, όχι στην αρχή της προσπάθειας, όπως βρισκόμαστε τώρα» φανερώνει πέρα από κάθε υποψία ότι ο κ. Μητσοτάκης λειτούργησε για το εμβολιαστικό χαράτσι των ηλικιωμένων τιμωρητικά και εκφοβιστικά για τις άλλες ηλικίες ότι το παραπάνω χαράτσι των 100 ευρώ μπορεί να μετακυλιστεί και σε άλλες ηλικίες. Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει πολίτες υψηλής υπακοής.

Είναι πραγματικά εξωφρενικό να διαπιστώνεις με τι ορμική ωμότητα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το μέτρο κατά των ηλικιωμένων που παραπέμπει ευθέως σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας με αλυτρωτικές πολιτικές. Τελικά ο κ. Μητσοτάκης θέλει μια κοινωνία σαν και αυτή που περιγράφει ο Γιόζ Ντίτσγκεν, μια «κοινωνία λαπά».

Επιπλέον να μη ξεχνούν οι υποστηρικτές της συναινετικής αυταρχικότητας που βαφτίζουν συνταγματικότητα ό,τι εκβιαστικό και απάνθρωπο προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2021/953 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2021:[(36)Είναι αναγκαίο να αποτρέπονται οι διακρίσεις, άμεσες ή έμμεσες, σε βάρος των προσώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, για παράδειγμα για ιατρικούς λόγους, επειδή δεν ανήκουν στην ομάδα-στόχο για την οποία χορηγείται ή επιτρέπεται επί του παρόντος το εμβόλιο κατά της COVID-19, όπως τα παιδιά, ή επειδή δεν είχαν ακόμη τη δυνατότητα να εμβολιαστούν ή επέλεξαν να μην το πράξουν.] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX%3A32021R0953

Το πέρασμα της πρωθυπουργικής τιμωρίας προς τους ηλικιωμένους, παρέσυρε και κάποιους από την επιτροπή των «άσοφων σοφών». Ένας μικροβιολόγος της επιτροπής βγήκε στα κανάλια και με ύφος επιλοχία όπως θα έλεγε ο Ράϊχ όταν περιέγραφε τον ορμικό χαρακτήρα του αυταρχικού, είπε το κορυφαίο: «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Ο απαίδευτος μικροβιολόγος δε διάβασε ποτέ αυτό που λέει ο Πλάτων στη Ζ’ Επιστολή 326b-352a όταν μιλάει για το ιατρικό λειτούργημα και τις χάρες του γιατρού. Καλείται λοιπόν ο μικροβιολόγος να διαβάσει και να παιδευτεί στοχαστικά όπως το έκαναν πολλοί άλλοι συνάδελφοι του στο παρελθόν, Ν. Λούρος και πολλοί άλλοι βέβαια. Κρίμα που έχουμε τέτοιους γιατρούς που έρχονται (και εμφανισιακά φαίνονται) από τα ρουμάνια της πρέμιας διαπλάσεως.

Οι Έλληνες πολίτες θα διεκδικήσουν σε κάθε περίπτωση να αποκατασταθεί η τιμωρία τους, που επέβαλλε η πρωθυπουργική εμμονή, στις δικαστικές έδρες ας ελπίσουμε ότι οι δικάσπολοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, εξάλλου κλυδωνίζεται τις τελευταίες μέρες το σώμα των δικάσπολων από πολλά σκάνδαλα που αδικούν τους άξιους και τους ακριβοδίκαιους.

Ήρθε ο καιρός όπου η μικροπρεπής πολιτική στενοκεφαλιά, η ιδεοψυχαναγκαστική εμμονή του ηγέτη της υπόσχεσης της σωτηρίας μέσω του καθεστώτος της βιοπολιτικού ελέγχου, το πυρετικό εκδικητικό παραλήρημα, αντιμεταθετικά να τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό. Τίποτα δε θα σταματήσει τη λαϊκή οργή. Το αίσθημα της αντίστασης στα παράλογα μέτρα γιγαντώνεται, οι στείρες κυριαρχίες νομοτελειακά θα πέσουν από έλλειψη δημοκρατίας.

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.