Νέα Δημοκρατία: Με απόφαση Μητσοτάκη δεν θα καταθέσει πρόταση για δεύτερη Εξεταστική

Κυβερνητικές «διαρροές» κάνουν λόγο για μην κατάθεση, τελικά, πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία για δεύτερη εξεταστική, όπως φημολογείτο από τη στιγμή που έθεσε το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου πρόκειται περί προσωπικής απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δεν θα κάνουμε δεύτερη Εξεταστική. Θα ήταν ευτελισμός της διαδικασίας. Είμαστε εμείς εκείνοι που θεσμοθετήσαμε το δικαίωμα της μειοψηφίας να συγκροτεί εξεταστικές. Δεν είμαστε το ίδιο», ανέφερε σχετικά ο πρωθυπουργός, σύμφωνα, πάντα, με τις συγκεκριμένες πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η απόφαση του Κυριακού Μητσοτάκη ήταν κατηγορηματική, «παρότι διατυπώθηκαν σχετικές προτάσεις», για δεύτερη εξεταστική.

Υπενθυμίζεται πως από το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία και στηρίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ως προς τη διερεύνηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ΜΜΕ (λίστες Πέτσα), αλλά και τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.