Νέα έκρηξη σε τζαμί του Αφγανιστάν – Τουλάχιστον τρεις νεκροί (BINTEO)

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ένα τέμενος της επαρχίας Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 13:00 (11:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. «Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις νεκροί και 15 τραυματίες», δήλωσε στο AFP ένας γιατρός του τοπικού νοσοκομείου. Ο ιμάμης του τεμένους περιλαμβάνεται μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο μεγάφωνο κοντά στον ιμάμη, δήλωσε στο AFP ο Ουάλι Μοχάμεντ, κάτοικος της περιοχής. Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε όταν το μεγάφωνο τέθηκε σε λειτουργία για να αρχίσει η προσευχή, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η έκρηξη πραγματοποιήθηκε κοντά στην Τζαλαλαμπάντ, μια πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν που έχει γίνει προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.