Έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, δείχνει κατάρρευση της κυβέρνησης από το καλοκαίρι!

Το τελευταίο ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 93 παρουσιάζει με ξεκάθαρο τρόπο την καθολική αποτυχία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο του καλοκαιριού του 2020 – που για το συγκεκριμένο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας εκείνη την περίοδο, η κυβέρνηση είχε ακόμη την σχετική αποδοχή της κοινωνίας λόγω του χαμηλού αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων. Αν το καλοκαίρι του 2020, με νωπό ακόμη το αφήγημα “νίκη κατά της Πανδημίας”, τι θα γίνει φέτος που είμαστε κλεισμένοι τις 200 από τις 365 μέρες του χρόνου και με τόσα λουκέτα και ανεργία στην αγορά; Δείτε τι είχε βγει πέρυσι:

Στα υπόλοιπα όμως ζητήματα όπως αποκαλύπτουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων η κυβέρνηση εμφάνιζε εικόνας γενικής και καθολικής αποτυχίας και στην διαχείριση της κατάστασης αλλά και στον τομέα της ελπίδας για βελτίωση στο μέλλον. Έτσι το 77% αξιολογεί ως κακή τη συνολική εικόνα της χώρας σήμερα. Το 91% αξιολογεί ως “κακή” τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας στην χώρα. Το 93% αξιολογεί ως “κακή” τη σημερινή κατάσταση της απασχόλησηςστην χώρα. Το 80% εκτιμάει πως η κατάσταση στην χώρα το επόμενο έτος θα χειροτερεύσει ή θα μείνει ίδια Το 78% δεν εμπιστεύεται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενώ το 83% αντιμετώπισε κατά την διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών δυσκολία πληρωμής λογαριασμών. Με αυτές τις επιδόσεις την περίοδο του καλοκαιριού έχει αξία να δούμε κατά την επόμενη ανακοίνωση του Ευρωβαρόμετρου πόσο επηρέασε η δεύτερη φάση της διαχείρισης της πανδημίας την γνώμη της κοινωνίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.