Μαζικό συλλαλητήριο κατά της απαγόρευσης των διαδηλώσεων

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για μια ακόμη φορά το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας στη νέα κινητοποίηση κατά του νόμου Χρυσοχοϊδη για τις διαδηλώσεις, κι ενώ τα φαινόμενα αστυνομικής βίας πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν οργανώσεις της Αριστεράς που μεταξύ άλλων τόνισαν ότι ο νόμος για τις διαδηλώσεις ουσιαστικά αναιρεί το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση.

Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά στο σχετικό κάλεσμα «ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο, μόλις ξεκίνησε και δεν θα τελειώσει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7».

Η πορεία των συγκεντρωμένων κατευθύνθηκε από την οδό Πανεπιστημιου προς το Σύνταγμα.

Στο επίκεντρο των συνθημάτων που ακούστηκαν βρέθηκε -όπως ήταν φυσικό- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με πιο χαρακτηριστικά το  «ΜΑΤ, βία, αστυνομοκρατία, του Χρυσοχοΐδη η δημοκρατία» και το «Κανένα νομοσχέδιο δεν μας σταματά, στον δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.