Πλήρης υποστήριξη από την Τουρκία στην ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι δέχθηκε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Πρίστινα, Σαμπρί Τουντς Αγκίλι.

Στην ανακοίνωση που κοινοποίησε η κυβέρνηση σχετικά με τη συνάντηση, αναφέρεται ότι ο Τούρκος πρέσβης συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την επιτυχή ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και τόνισε τη συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας στο Κοσσυφοπέδιο.

Αναφέρεται ότι ο Πρέσβης Ανγκίλι υποσχέθηκε επίσης ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας θα στηρίξει την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Υπουργών της ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός Κούρτι ευχαρίστησε τον Τούρκο πρέσβη για τα συγχαρητήριά του και την αμέριστη υποστήριξη της Τουρκίας.

«Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η σημασία της συνεργασίας σε κοινά έργα στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, της άμυνας και των επενδύσεων.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας προς τον λαό και το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο ρόλο στην ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στις 16 Απριλίου όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατίας της Τουρκίας ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.