Για φίμωση και εκδοτική ομηρία κάνουν λόγο Παπαδάκου και Φιλιππάκης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο εκδότης Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης μετά την απόφαση να κληθεί να παραστεί ως ύποπτος ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής πρότεινε να κληθούν ως ύποπτοι και μη πολιτικά πρόσωπα μετά και τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη:

«Η εκτέλεση της κοινοβουλευτικής και νομικής σκευωρίας (και παρωδίας…) συνεχίζεται, κατά τον προφανή σχεδιασμό της, με την αποφασισθείσα κλήση μου να παραστώ ως ύποπτος ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής. Σπεύδει, μάλιστα, η επιτροπή, ως μη όφειλε αφού ως μη πολιτικό-κυβερνητικό πρόσωπο δεν εμπίπτω στην αξιολογική δικαιοδοσία και αρμοδιότητά της, να με (προ)χαρακτηρίσει “ύποπτο”. Οιονεί δηλαδή (προ)κατηγορούμενο. Θέλοντας να προκαταλάβει και αντιποιούμενη ανεπίτρεπτα την δικαιοδοτική κρίση της αποκλειστικώς αρμόδιας -στο παρόν στάδιο αναφορικά με το πρόσωπό μου – τακτικής δικαιοσύνης. Και όλα αυτά αποτελούν ακολουθία της σκανδαλώδους και προδήλως παράνομης και άκυρης διεύρυνσης του αρχικού κατηγορητηρίου, όταν πλέον εμφανώς έχει καταδειχθεί το παντελώς ανυπόστατο αυτού. Στο εγχείρημα αυτό “επιστρατεύθηκε” ο διάσημος από την λίστα Λαγκάρντ και τα Panama papers, ψευδομάρτυρας και ψευδομηνυτής Σάμπυ Μιωνής.

»Παρότι -ως και ο ίδιος ευθύς εξ αρχής ρητώς δήλωσε- είναι παντελώς άσχετος με την υπόθεση της “NOVARTIS” που αποκλειστικώς είχε εντολή να εξετάσει η προανακριτική ΕΠΙΤΡΟΠΗ, παρά ταύτα κλήθηκε (αυτός και τα κραυγαλέα ψεύδη και αντιφάσεις του) να αποτελέσει άρον-άρον τον “σωσίβιο πυλώνα” της επιχειρούμενης πολιτικής δίωξης. Στο ποιόν και τα ψεύδη του εν λόγω ατόμου-παλαιόθεν γνωστού ανά το πανελλήνιο και διεθνώς-ομνύουν πλέον τόσο η πλειοψηφία της επιτροπής όσο και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Θλιβερά σημεία των καιρών. Αυτονοήτως θα προσέλθω ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής. Εκείνοι στα δικά τους έργα. Εγώ, όπως πάντα, θα πράξω στο ακέραιο το καθήκον μου, κατά συνείδηση. Η αλήθεια θα κατισχύσει και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η πασιφανής κατάχρηση εξουσίας που ασκείται έχει ως στόχο την εκδοτική μου ομηρία αφού είναι γνωστό ότι η δεκαετής ανεξάρτητη και επιτυχημένη πορεία της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” έχει ενοχλήσει πολλαπλώς όσους κρύβονται πίσω από αυτή την φαρσοκωμωδία. Δυστυχώς γι αυτούς, τους γνωρίζω πολύ καλά για να τους φοβάμαι.

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης Εκδότης»

Ανακοίνωση εξέδωσε για την ίδια υπόθεση και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου καταγγέλλοντας «παράνομες μεθόδους και αντισυνταγματικές πρακτικές» αναφορικά με την πρόταση της πλειοψηφίας να την καλέσει ως ύποπτη.

Η πλήρης δήλωση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου έχει ως εξής:

«Η απόφαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής να με καλέσει ως ύποπτη με αφορμή τους εις βάρος μου ισχυρισμούς του συκοφάντη και ερευνουμένου ως υπόπτου για απάτη από την Ελληνική Δικαιοσύνη, Σάμπυ Μιωνή, είναι μια ακόμα προσπάθεια των σκοτεινών κύκλων που διακινούσαν το μαύρο πολιτικό χρήμα να με τρομοκρατήσουν, να με φιμώσουν, και να με εξαφανίσουν από το χώρο της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Είναι λυπηρό ότι στις επιθέσεις σε βάρος μου συνηγορούν με παράνομες μεθόδους και αντισυνταγματικές πρακτικές και μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

»Η αλήθεια όμως θα ακουστεί και στη Βουλή, γιατί κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει στο να αποκαλύπτω το σκοτεινό και ζοφερό πρόσωπο της εξουσίας, αλλά και τους συνεργούς εκείνων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, λεηλατώντας και καταληστεύοντας τα δημόσια ταμεία. Θα εμφανιστώ στην επιτροπή, με όποια ιδιότητα και αν μου ζητηθεί και θα πω την αλήθεια».

Τι προηγήθηκε

Χθες, η πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά την εντολή της ολομέλειας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ένταση πυροδότησαν οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις των κομμάτων για τους μάρτυρες που θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν και για τον τρόπο που θα κληθούν. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τον Παπαγγελόπουλο», ανέφεραν πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. «Συντελείται ένα ακόμα πραξικόπημα κατά του κράτους δικαίου» απάντησαν, με κοινή δήλωσή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της προανακριτικής επιτροπής. Για «κοινοβουλευτικό και δικαστικό πραξικόπημα και παραβίαση βασικών κανόνων δικαίου» κάνουν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι η πλειοψηφία ανακοίνωσε ότι θέλει να κληθούν ως ύποπτοι μια σειρά από πρόσωπα. «Η επιτροπή μας δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους, πριν τη σύνταξη του πορίσματος. Δεν μπορούμε να καταστήσουμε υπόπτους κάποιους, επειδή τους χαρακτήρισε έτσι ένας ιδιώτης, ο Μιωνής» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ενώ σε κοινή τους δήλωση τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή κάνουν λόγο για «ένα ακόμα πραξικόπημα κατά του Κράτους Δικαίου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.