Τετ α τετ Τσίπρα – Ιερώνυμου για τα Σκόπια στην Αρχιεπισκοπή

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο έχει συνάντηση αμέσως μετά την ενημέρωση από τον Νίκο Κοτζιά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αυτή την ώρα στην Αρχιεπισκοπή, με φόντο τις διαβουλεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων.
Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας και στον απόηχο των επιστολών που είχαν ανταλλάξει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο για το ονοματολογικό, στην οποία είχε τονίσει πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται υπεύθυνα και στοχεύει σε εθνική ομοψυχία, στέλνοντας παράλληλα σαφές μήνυμα πως εκ του συντάγματος υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και καθιστώντας έτσι σαφείς τους διακριτούς ρόλους Κράτους – Εκκλησίας για το ονοματολογικό.
Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές οτι ο πρωθυπουργός θέλει να κρατήσει διαύλους επικοινωνίας με την Εκκλησία προκειμένου να μην πυροδοτήσει κλίμα έντασης για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επί μία ώρα και 15 λεπτά με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στο μέγαρο Μαξίμου. Ο Ν. Κοτζιάς, που ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα για τις προτάσεις Νίμιτς, αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.