Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ – Εδραιώνεται στην δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Παράλληλα, στη μέτρηση ιχνηλατούνται οι διαθέσεις της κοινής γνώμης για τα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία και η συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως και η κρίση στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην δημοσκόπηση φαίνεται ακόμα να ανακόπτεται η άνοδος της Ελληνικής Λύσης, κυρίως από την εμφάνιση της «Φωνής Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Αγκυρα προκάλεσε διφορούμενες ερμηνείες στην κοινή γνώμη, με το 46,4% να την κρίνει θετικά έναντι 46,2% που διατυπώνει επιφυλάξεις για το ουσιαστικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνάντησης.

Και σε αυτή τη μέτρηση, η Ν.Δ. εμφανίζεται κυρίαρχη, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά της από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί μια απόσταση περίπου 2 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ.

Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανοδική πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να φτάνει στο όριό της σε αυτή τη φάση, με το ζητούμενο για τον κ. Κασσελάκη να είναι από εδώ και πέρα η διατήρηση των δυνάμεων που έχουν συσπειρωθεί γύρω του και η επιβεβαίωσή τους στην κάλπη.

Και μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχει αναπτυχθεί ένας απευθείας ανταγωνισμός, που αφορά περίπου το 1% του εκλογικού σώματος, την ίδια στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να περιορίσει τις διαρροές της προς τα αριστερά. Το ΚΚΕ φαίνεται να σταθεροποιείται.

Η εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα καταγράφουν τα εξής ποσοστά:

Νέα Δημοκρατία: 33,3%
ΣΥΡΙΖΑ:15,6%
ΠΑΣΟΚ: 13,2%
ΚΚΕ: 8,6%
Ελληνική Λύση: 8,6%
Νίκη: 3,6%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,2%
ΜέΡΑ25: 2,2%
Νέα Αριστερά: 3%
Δημοκρατές: 2,6%
Φωνή Λογικής: 2,3%
Άλλο 3,8%

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.