Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Ο επαρχιωτισμός τους δεν άντεχε ότι εγώ δεν έμεινα επαρχιώτης»

Στον Στέφανο Κασσελάκη, τον Κώστα Καραμανλή, αλλά την προσωπική του ζωή αναφέρθηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός απαντά και σε όσους τον κατηγορούσαν παλαιότερα για το lifestyle του.

Σε ερώτηση εάν έφτασε ποτέ στα σκαλιά της εκκλησίας, ο ίδιος είπε: «Ναι. Ξεκάθαρα ναι. Ομως δεν έκατσε. Ισως γιατί είχα άλλες προτεραιότητες. Ισως γιατί μπορεί να μην ένιωθα έτοιμος γι’ αυτό. Ισως δεν έγινε για λόγους που μας ξεπερνούν. Πάντως, ακόμα και έτσι, βγαίνεις πιο πλούσιος, πιο δυνατός, γιατί σου δίνεται η ευκαιρία της ενδοσκόπησης και της αναζήτησης για το τι έγινε και γιατί. Να καταλάβεις τον εαυτό σου, τα όριά σου, τις πραγματικές ανάγκες σου, αλλά στο τέλος-τέλος και τα θέλω σου και τον προορισμό σου σε αυτή τη ζωή».

Σας κατηγορούσαν για το lifestyle εκείνης της εποχής, του 2004. Σπίτι στο Κολωνάκι, διακοπές στη Μύκονο, lifestyle φωτογραφήσεις κ.λπ. Τι έχετε να πείτε;», ήταν ένα άλλο ερώτημα στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει. «Με κατηγορούσαν γιατί έχω αυτή την εμφάνιση, γιατί έχω επιτονισμό στην ομιλία, γιατί είμαι νέος (τότε) και ό,τι άλλο τους βόλευε για να πουν. Εκαναν θόρυβο, για να μην προσέχουν οι άλλοι τι λέω. Ο επαρχιωτισμός τους δεν άντεχε ότι εγώ δεν έμεινα επαρχιώτης, αλλά άλλαζα και έμενα ανοιχτός στον πολιτισμικό κοσμοπολιτισμό. Για το Κολωνάκι έλεγαν ή γιατί πήγα στη Μύκονο. Τα έλεγαν αυτοί που είχαν ριζώσει εκεί, αλλά θεωρούσαν ότι μπορούν να κρυφτούν. Τελείωσε και το Πάσχα και δεν μπορώ να αναφερθώ σε υποκριτές και “Φαρισαίους”, γιατί θα γίνω ανεπίκαιρος», τόνισε.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μίλησε για την γνωριμία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ξεχώρισα τον Στέφανο Κασσελάκη από την προεκλογική περίοδο, όταν μίλησε με τη γλώσσα της δικής μου αλήθειας, όταν είπε “μιλάμε για τη ζωή μου”! Είχα καιρό να ακούσω έναν λόγο τόσο τολμηρό, αντισυμβατικό και παράλληλα αληθινό. Όταν μάλιστα ανακοίνωσε, με τον τρόπο που ανακοίνωσε, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με το “Με λένε Στέφανο…”, είπα ότι η πρώτη μου εντύπωση ήταν και αληθινή. Επιτέλους! Μπήκε και πάλι φως στο γκρίζο και στο μονότονο του πολιτικού λόγου που αναμασιέται τα τελευταία χρόνια. Με άγγιξε. Με συγκίνησε. Και μου έδωσε και πάλι το κίνητρο να “προσέξω”, να “παρακολουθήσω”, να “ασχοληθώ” και να “εμπνευστώ”. Τότε επεδίωξα να τον γνωρίσω και, όταν έγιναν οι συστάσεις από επώνυμα στελέχη του χώρου του για εμένα (από στελέχη πρώτης γραμμής δίπλα στον Αλ. Τσίπρα), τότε έγινε και η πρώτη γνωριμία μας».

Σε ερώτηση τι τον εκφράζει στην πολιτική του Στέφανου Κασσελάκη, απάντησε: «Η φρεσκάδα του. Η αισιοδοξία του. Η ελεγχόμενη “αντισυμβατικότητά” του. Το νοιάξιμο για τους άλλους. Δεν είναι ψυχρός, απόμακρος, αλαζόνας. Έχει όραμα. Μιλάει για το νέο ελληνικό όνειρο. Και ήρθε ως επιτυχημένος τεχνοκράτης. Μου αρέσει γιατί είναι και συναισθηματικός και ρεαλιστής».

Ερωτηθείς εάν μιλάει ακόμα με τον Κώστα Καραμανλή, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είπε: «Τα τελευταία χρόνια αποφεύγω την όποια επαφή μου με τον Κώστα Καραμανλή. Γιατί δεν θέλω οι απόψεις μου ή οι αποφάσεις μου να παρερμηνευτούν ως εκπορευόμενες από τον ίδιο. Τα συναισθήματά μου και η προσωπική εκτίμηση γι’ αυτόν παραμένουν, αλλά δεν επιθυμώ να τον φέρω σε δύσκολη θέση με κοινωνικές σχέσεις που μπορούν να δουν το φως της δημοσιότητας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.