ΔΙΕΚΟΠΗ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ, Η ΔΙΚΗ για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη

Για την ερχόμενη Πέμπτη διεκόπη η δίκη για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που θα ξεκινούσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Λίγη ώρα αφότου οι κατηγορούμενοι είχαν προσαχθεί στη Δικαστήρια, έγινε γνωστό ότι η δίκη δεν θα ξεκινήσει σήμερα τελικά αλλά την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο λόγος είναι ότι ένας εκ των κατηγορουμένων εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης. Ζήτησε να του οριστεί ένας ωστόσο επειδή αυτό απαιτεί ένα χρονικό διάστημα τριών ημερών τουλάχιστον, το δικαστήριο διεκόπη έτσι ώστε να οριστεί συνήγορος υπεράσπισης.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθονται 12 άτομα εκ των οποίων οι 8 είναι προφυλακισμένοι ενώ οι υπόλοιποι 4 είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι τη δίκη, με περιοριστικούς όρους.

Οι 12 κατηγορούνται για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντος ή άλλου σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, απόπειρας εκβίασης από κοινού, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση (οι 10) και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (οι 2), διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου, καθώς και διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής πολεμικού τυφεκίου. Τα κακουργήματα επισύρουν ποινές κάθειρξης έως και 20 χρόνια.

ΠΗΓΗ – ΦΩΤΟ: ekriti, cretapost

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.