Σφαζουν τους πολίτες στη μέση του δρόμου για να τους κλέψουν 5 ευρώ και η αστυνομία κάνει εφόδους στα σινεμά λες και είμαστε στο 1970.

Αίσθηση προκαλεί η είδηση για έφοδο της αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας όπου υπήρχαν ανήλικοι σε προβολές του Τζόκερ.

Η αρχική μάλιστα καταγγελία κάνει λόγο για εισβολή ΕΚΑΜΙΤΩΝ ενώ κάποιες άλλες για αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Η πρώτη καταγγελία ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Στην προβολή της ταινίας Τζόκερ στο Αελλω πριν λίγο, μετά από τηλ. υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. που έβλεπαν την ταινία, ήρθαν 20 ΕΚΑΜιτες, μπήκαν μέσα με τα όπλα στον κ@λο, και βγάλαν έξω τα παιδιά κάτω των 18. Οσα ήταν με γονείς πήραν τα στοιχεία τους και τους πηγαίνουν για παραμέληση ανηλίκου».

Λίγο μετά ωστόσο αναφέρθηκε πως και σε σινεμά στο Μαρούσι συνέβη αντίστοιχη έφοδος χθες Σάββατο.

Από τη ΓΑΔΑ επιβεβαίωσαν στο Lifo.gr πως υπήρξε καταγγελία από υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού και πως στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι χθες έγινε έλεγχος και ακολούθησε σύλληψη του υπευθύνου καθώς βρέθηκαν ανήλικοι θεατές στην αίθουσα.

O υπεύθυνος αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά. Και για τα δύο συμβάντα, το σημερινό και το χθεσινό η αστυνομία δηλώνει πως έγινε έλεγχος από κλιμάκια και πως δεν ισχύουν τα περί εισβολής ΕΚΑΜ και συλλήψεων γονιών.

Υπενθυμίζεται πως η ταινία έχει σήμανση κατάλληλη για θεατές άνω των 18 ετών.

Το Lifo.gr επικοινώνησε επανειλημμένως με τον κινηματογράφο που δέχθηκε τον σημερινό έλεγχο, αλλά οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο και δήλωσαν αναρμόδιοι. Εκτιμάται πως σύντομα θα υπάρξει και ανακοίνωση από το ΥΠΠΟΑ σχετικά με το ποιος έχει κάνει την καταγγελία και τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η  απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι οι σημερινές καταγγελίες προήλθαν από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα, ωστόσο το υπουργείο με ανάρτηση στο Facebook, διαψεύδει τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες», σημειώνεται στην ανάρτηση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.