«Το επόμενο βήμα της Τουρκίας μετά την εξουδετέρωση των Κούρδων είναι το Αιγαίο»

Ο γνωστός διεθνολόγος Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, αναμένει την αντίδραση του Κογκρέσου στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να δώσει το «πράσινο φως» για στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία σε βάρος των Κούρδων ανατολικά του Ευφράτη.
Ο κ. Γιαλουρίδης μιλώντας αποκλειστικά στο news.gr τόνισε πως το επόμενο βήμα της Άγκυρας μετά τη Συρία θα είναι στο Αιγαίο και για αυτό οι όποιες συμμαχίες ήπιας ισχύος έχει τώρα η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπούν σε στρατιωτικές.
Επίσης, στο ερώτημα αν οι ΗΠΑ έλαβαν κάτι από την Τουρκία προκειμένου να δώσουν το «ok» ο καθηγητής καταλογίζει επιλεκτική μονομέρια στον Αμερικανό πρόεδρο.
Όπως είπε ο κ. Γιαλουρίδης: «Προφανώς ο Τραμπ τα βρήκε με τον Ερντογάν και έδωσε κακώς την άδεια για επέμβαση στη Συρία. Οι Κούρδοι είναι οι μοναδικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η επέμβαση αυτή θα επιφέρει σφαγή των Κούρδων. Ελπίζω να αντιδράσει το Κογκρέσο, το οποίο έχει διαφορετική θέση από τον Τραμπ. Τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί το επόμενο βήμα της Τουρκίας μετά την εξουδετέρωση το κουρδικού στοιχείου, είναι το Αιγαίο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.