Οταν κάποιες ειδήσεις…εξαφανίζονται

Sotirios Kapsohas

Θα προσέξατε ότι από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και από την δημόσια ΕΡΤ, έχουν εξαφανιστεί εσχάτως ειδήσεις που αφορούν στην Αργεντινή του νεοφιλελεύθερου Μάκρι, στη Βραζιλία του νεοφασίστα Μπολσονάρο, στην Ιταλία του ακροδεξιού -ρατσιστή Σαλβίνι και στην Ουγγαρία του αχαρακτήριστου Όρμπαν.

Λέτε να είναι τυχαίο; Δεν νομίζω.

Κάποιοι φοβούνται τους συνειρμούς με τα εγχώρια πολιτικά πράγματα και φροντίζουν να εξαφανίζουν ότι γίνεται στις συγκεκριμένες χώρες. Προτιμούν να δείχνουν την εξέγερση στο Χονγκ Κονγκ και τη συγκέντωση στρατού της Κίνας, παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Αργεντινής και την κατάσταση που επικρατεί στη Βραζιλία, όπου ο στρατός είναι καθημερινό φαινόμενο και καταστέλλει ακόμη και τις υποψίες για αντίδραση των κατοίκων. Είναι τα ίδια κανάλια τα οποία είχαν μέχρι πρόσφατα, σειρές για την Βενεζουέλα του Μαδούρο, για τον εγκλεισμό στη φυλακή του Λούλα και για το θαύμα της οικονομίας που συντελούνταν στην Αργεντινή.

Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με ανόητους λακέδες της εξουσίας, που νομίζουν ότι μπορούν να σβήσουν με γομολάστιχα την ενημέρωση των πολιτών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.