Σφαγή συμφερόντων για ηγεσία στον Αρειο Πάγο

ΓιαννηΣ ΝτασκαΣ

“Θέλω να δω δικαστή να ψηφίζει να πάει η σύνταξή του στα 700 ευρώ, ενώ έχει πληρώσει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάει κανείς προς τα εκεί, αλλά το θέμα είναι η μετάβαση… Πρέπει να θυσιαστεί η γενιά των σημερινών 60ρηδων για να μπει ελλεηνική οικονομία σε νέο επίπεδο ανάπτυξης”.

Η φράση αυτή ακούστηκε απο τον διάδοχο του Γιάννη Στουρνάρα στην προεδρία του ΙΟΒΕ, του “συμβούλου των πασοκικών και νεοδημακρτικών κυβερνήσεων σε εκδήλωση που οργάνωσε στο Μουσείο Μπενάκη το Παγκόσμιο Ιδρυμα πολιτών, στο οποίο ηγείται ο ισχυρός εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κυριακή κώστας Βαξεβάνης) ο κ. Πριόβολος με τις εταιρείες του έχει εξέχουσα θέση στα PANAMA PAPERS, δηλαδή στους φορολογικούς παραδείσους, όπου είναι αποθηκευμένα τρισεκατομμύρια Ελλήνων. Άλλα από αυτά τα ποσά που είδαμε στα Panama Papers στους ανά τη γη φορολογικούς παραδείσους είναι νομίμως εξαχθέντα, κάποια άλλα είναι κλεμμένα και περί αυτών οι ομολογίες και οι δικογραφίες μαρτυρούν εδώ και χρόνια…

Την ώρα που τα είπε αυτά ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ (Βέττας) για τους δικαστές και οι υπόλοιποι για τις περικοπές που χρειάζονται ώστε να γίνει σωστή χώρα η Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.

1.Φυλακές. Αργοπεθαίνουν κρατούμενοι για μερικές εκατοντάδες ευρώ με βαρύ καρκίνο γιατί δεν έχουν δικηγόρο να κινήσει τη διαδικασία γιαυτούς,αφού και τα λίγα ευρώ τους λείπουν. Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και άτεγκτη…

2. Τεράστια σκάνδαλα στα οποία έχουν διαρπαγεί τεράστια ποσά και έχουν επισυμβεί και θάνατοι  δέρνονται στη Δικαιοσύνη για χρόνια αφού τα υπερασπίζονται και στενοί συγγενείς δικαστών και δικαστές κάνουν το άσπρο μαύρο για να μπορέσουν να τα κουκουλώσουν. Η Δικαιοσύνη σε αυτά είναι τυφλή και πολύ-πολυ επιεικής γιατί πρέπει να έχει ακλόνητες αποδείξεις.Και ας τις έχει σε πλείστες περιπτώσεις,ιδιαίτερα τραπεζικών σκανδάλων

3. Η Δικαιοσύνη ετοιμάζεται να αλλάξει ηγεσία και όπως πάντα συμβαίνει ομάδες οργανώνονται και προσπαθούν να εμφανιστούν ότι υποστηρίζουν τη νομιμότητα και τον δικαστικό λειτουργό που θα την προωθήσει.

Ο χρόνος είναι πανδαμάτωρ και το κρέας μπορεί να βαφτιστεί ψάρι. Αλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ οργανωμένη ομάδα έρευνας σκανδάλων, επομένως λίγα γνωρίζει περί αυτών.

Στη δεκαετία του 1985-1995 είχαν αναπτυχθεί στη Δικαιοσύνη δυο ομάδες που μάχονταν η μια την άλλη λυσσαλέα και καταλόγιζε η μία στην άλλη ακόμα και βαριά διαφθορά.

Η πασοκική ομάδα των νέων δικαστών που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για να στήνει δίκες και να σβήνει τα γνωστά σκάνδαλα μεταλλάχθηκε.

Σήμερα ένα απο εκείνα τα πρόσωπα απέκτησε μεγάλη δύναμη και προσπαθεί να επηρεάσει και τις εκλογές νέου προέδρου και νέου εισαγγελέα στον Αρειο Πάγο.

Στο ενεργητικό του έχει ήδη την κουκούλα σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, στο οποίο “καθάρισαν” έναν διεφθαρμένο,ο οποίος είχε υπογράψει τον παράνομο πλουτισμό σε βάρος του Δημοσίου πανίσχυρων προσώπων.

Πρόσωπα που έφτασαν μέχρι τον Αρειο Πάγο χωρίς να διακριθούν σε μάχες εναντίον διεφθαρμένων ισχυρών,αλλά αντιθέτως που ήταν σε δίκες ,όπου σκάνδαλα μεγάλα κουκουλώθηκαν διεκδικούν τις δυο θέσεις.

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό(γιατί δεν έχουμε κανέναν απολύτως προσωπικό λόγο…) να αναφερθούμε στα προσωπα που διεκδικούν τις θέσεις και μπορείτε σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και έντυπα να δείτε,ανάλογα με τις προτιμήσεις των επιχειρηματιών και ύμνους η βέλη κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Μπορούμε όμως να σημειώσουμε ότι γύρω απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν συγκεντρωθεί (και)μέσω μεγάλων δικηγορικών γραφείων πρώην πανίσχυροι κατηγορούμενοι η δυνητικά κατηγορούμενοι σε σκάνδαλα λεηλασίας δημοσίου πλούτου.

Και βρίσκουν μέσω αυτών των γραφείων και συγγενών, διόδους για να υποστηρίξουν φίλους απο το παρελθόν,’ωστε όταν έρθει ο Κυριάκος να καθαρίσουν τις δικογραφίες.

Στελέχη της τότε πασοκικής εξουσίας, που αναμίχθηκαν σε κάθε είδους σκάνδαλο,τώρα προσπαθούν να ελέγξουν την Δικαιοσύνη ,μέσω ΣΥΡΙΖΑ,αλλά χωρίς να έχουν διακόψει ποτέ στην ουσία  τους δεσμούς με το βαθύ διεφθαρμένο καθεστώς  που συγκρότησαν πυρήνες απο το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Ενα παράδειγμα ο χώρος των τραπεζών. Μέσω επιχειρηματιών,δημοσιογράφων,δικηγορικών γραφείων τα σκάνδαλα αυτά ουσιαστικά παραπέμπονται στις καλένδες…

Αλλο παράδειγμα το Γηροκομείο. Εκεί προσπαθεί να πάρει τη Διοίκηση μια ομάδα που κατήγγειλε τις μισθώσεις και ζητεί να συνάψει μισθώσεις στα φιλέτα του… Κολωνακίου.

Περι αυτού του σκανδάλου έχουμε απυεθυνθεί πρόσφατα στη Δικαιοσύνη και θα έχουμε εκτενη ρεπορτάζ προσεχώς…

Στο παρασκήνιο η σφαγή μαίνεται για τις θέσεις προέδρου (αντί του άχρωσμου και άοσμου Πέππα που ήταν μέχρι τώρα) και Εισαγγελέα (αντί της δυναμικότερης σε προηγούμενες θέσεις της Δημητρίου-Βασιλοπούλου) και αντιπροέδρων και το κλίμα γίνεται αντιληπτό και στους διαδρόμους και στο “τρέξιμο” διαφόρων δικηγορικών γραφείων και παραγόντων…

Προφανές βέβαια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία εκλογής πριν τις εκλογές, έχει μόνο μια επιλογή. Να τοποθετήσει στις δυο θέσεις δικαστικούς λειτουργούς που θα έχουν μπροστά τους τριετή και βάλε θητεία. Και πίσω τους καμία εμπλοκή σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, ώστε να μην εκβιάζονται.

Τα προηγούμενα πειράματα μονοετών θητειών σε μία χώρα με τεράστιο πρόβλημα διαφθοράς, απλά επέτειναν τη διαφθορά…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.