Αλήθεια πού ήταν η Ν.Δ. όταν οι βασικοί μάρτυρες έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον νεκροί;

Αγριεύει κι άλλο η ήδη θυελλώδης αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με επίκεντρο τη φερόμενη επικοινωνία του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση του «Noor One». Από το μέγαρο Μαξίμου πέρασαν χθες στην αντεπίθεση, σηκώνοντας το γάντι που τους είχε πετάξει νωρίτερα η Ν.Δ. με την προειδοποίηση κατάθεσης πρότασης μομφής, προτρέποντας ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει πράξη την απειλή της.
Ταυτόχρονα, κατηγόρησαν ανοιχτά το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ταύτιση με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα με γνώμονα -όπως υποστήριξαν- την πρόκληση πολιτικής αστάθειας, μετά την κατάρρευση της προσπάθειας να πέσει η κυβέρνηση μέσω μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, στο κυβερνών κόμμα έχουν σκοπό να υψώσουν κι άλλο τους τόνους για το επίμαχο ζήτημα, μεταφέροντας την πίεση που επιχειρεί να ασκήσει η Ν.Δ. στον κυβερνητικό συνασπισμό στο τερέν του πολιτικού τους αντιπάλου.
Η επιλογή του Μαξίμου να σκληρύνει τη στάση και τη φρασεολογία του έναντι της Ν.Δ., αν και για πολλούς θεωρείται αναμενόμενη, ισοδυναμεί με πλήρη κάλυψη του Πάνου Καμμένου, βασικού κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εξέλιξη αυτή, της στήριξης δηλαδή του υπουργού Αμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ., τον οποίο έχουν βάλει στο στόχαστρο τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και τα υπόλοιπα αντιπολιτευόμενα κόμματα, είχε διαφανεί από την Τετάρτη, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υπερασπίστηκε τον κ. Καμμένο κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής «μονομαχίας» με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Αδωνη Γεωργιάδη.
«Θλιβερό, κόμματα να τρέχουν πίσω από ανακοινώσεις και δημοσιεύματα», είχε δηλώσει ο υπ. Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Οι κατηγορίες για το ότι ένας υπουργός παρακίνησε έναν ισοβίτη να πει και όχι να κρύψει την αλήθεια είναι πρωτάκουστες. Κατηγορήστε τον για ό,τι άλλο θέλετε, αλλά γι’ αυτό δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας λειτούργησε στη συγκεκριμένη περίπτωση για να συγκαλυφθεί ή να αποκαλυφθεί η αλήθεια;» ρώτησε, ενώ συνεχίζοντας στηλίτευσε την εμμονική εμπάθεια εναντίον του Π. Καμμένου.
Στη συνέχεια ο κ. Κοντονής αναρωτήθηκε: «Τι έκανε η κυβέρνηση και τι έκανε η Δικαιοσύνη; Αμέσως απεστάλη εισαγγελέας, ακριβώς για να διερευνήσει εάν αυτά τα πράγματα είναι αληθή. Ο ισοβίτης δεν δέχτηκε να δώσει κατάθεση, διότι κατάθεση ούτως ή άλλως θα έπαιρνε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Παρέδωσε, όμως, στην αρμόδια εισαγγελέα έναν κατάλογο με τραπεζικούς λογαριασμούς.
Και από του σημείου εκείνου, χωρίς να υπάρξει ουδεμία διαρροή, έχει ξεκινήσει η διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης, ενώ ζητήθηκε και δικαστική συνδρομή. Πού είναι το πρόβλημα; Εμείς ούτε ενόχους κατασκευάζουμε ούτε για ενόχους μιλάμε ούτε από εμάς ανακοινώθηκε το παραμικρό, κύριε Γεωργιάδη».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.