ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ της Θράκης που θα τεκνοποιήσουν

Πρόταση για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της υπογεννητικότητας, αρχής γενομένης από τη Θράκη, έχει καταθέσει προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821. Το σχέδιο αφορά επίδομα ύψους 100 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, από τον πρώτο μήνα της γέννησής του, μέχρι την ενηλικίωσή του. Τα χρήματα θα προέλθουν μέσα από δωρεές και χορηγίες ελληνικών εταιρειών, σύμφωνα με τα μέλη του Ομίλου.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Πλαπούτας η πρότασή τους αφορά σε πρώτη φάση τις περιοχές της Θράκης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου «που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας) φαίνεται να έχουν τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Έχουμε κινητοποιηθεί εδώ κι έξι μήνες, προσπαθήσαμε και έχουμε ήδη βρει και συνεννοηθεί με χορηγούς και ανθρώπους πρόθυμους να μας βοηθήσουν. Αυτήν την πρότασή μας την καταθέσαμε στο υπουργείο Οικονομίας και περιμένουμε έγκριση… Εφόσον θα υπάρξει έγκριση της πρότασής μας τα χρήματα μπορούν να δοθούν άμεσα».

Στο μεταξύ, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσαν για την σχετική προώθηση του προγράμματος, ενώ του γνωστοποίησαν ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία ελληνικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Ομίλου (www.apogonoi1821.gr) αναφέρει ως δικαιούχους, οικογένειες με ανεπαρκείς οικονομικούς πόρους και μόνιμη κατοικία στην Θράκη ή σε ακριτικά νησιά, οι οποίες θα αποκτήσουν τέκνο από την έναρξη του προγράμματος και εφ’εξής, ανεξαρτήτως του εάν πρόκειται για πρώτο ή επόμενο τέκνο. Την επιλογή των οικογενειών θα αναλάβουν εκπρόσωποι του Ομίλου, σε συνεργασία με την Εκκλησία και ενδεχομένως και άλλους τοπικούς φορείς βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων στην γεωγραφική περιοχή της Θράκης (συγκεκριμένα στους Νόμους Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) και σε ακριτικά νησιά της χώρας μας.

Ήδη, ο Όμιλος έχει βρει τους πρώτους χορηγούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν άμεσα με τα πρώτα 100 παιδιά. «Είμαστε οι πρώτοι που προτείνουν συγκεκριμένη δράση. Επιδιώκουμε να καλυφθούν και άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας γιατί σκεφτόμαστε να απευθυνθούμε και σε ομογενείς».

Ως βασικές απαραίτητες ρυθμίσεις για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Όμιλος ζητά από την κυβέρνηση: α) το χρηματοδοτούμενο επίδομα των 100 ευρώ ανά μήνα ανά οικογένεια, να εκπίπτει φορολογικά ως δαπάνη της εταιρείας που το καταβάλει, β) το επίδομα αυτό να μην φορολογείται ως εισόδημα των οικογενειών που το λαμβάνουν και γ) το επίδομα αυτό να είναι ακατάσχετο (επιπροσθέτως κάθε άλλου τυχόν ακατάσχετου ποσού) σε περίπτωση που οι οικογένειες-δικαιούχοι έχουν ήδη (ή τυχόν αποκτήσουν στο μέλλον) οφειλές προς τρίτους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.