6 ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ αντί να πετάξεις τις παραγινωμένες μπανάνες σου

Σου έχει τύχει ποτέ να μετακομίσεις για πρώτη φορά σε καινούριο σπίτι και, χωρίς να έχεις ακόμα συνειδητοποιήσει πως ένας άνθρωπος μόνος του δεν καταναλώνει μεγάλες ποσότητες, να πάρεις παραπάνω τροφή από αυτή που μπορείς να κουμαντάρεις; Έχεις παρακολουθήσει τα φρούτα που με τόση υπερηφάνεια αγόρασες (γιατί αποφάσισες πως θα γίνεις πλέον το πιο healthy άτομο της παρέας και το δέρμα σου θα λαμπυρίζει από τις σωστές επιλογές) να σαπίζουν αβοήθητα και εσύ να μην κάνεις τίποτα γιατί πόσες μπανάνες να φας μέσα στην μέρα;! Κι έτσι οι μπανάνες περιμένουν μάταια, χάνοντας το κίτρινο χρώμα της νιότης….μαυρίζουν αυτές, μαυρίζει και η ψυχή σου κάθε φορά που επιλέγεις τα πατατάκια και όχι εκείνες για σνακ.

Μην ανησυχείς όμως! Με λίγη όρεξη και λίγα παραπάνω υλικά μπορείς να σώσεις την αξιοπρέπεια τους και να αντιστρέψεις αυτήν την κουζινική καταστροφή υπέρ σου, δημιουργώντας ένα υπέροχο γλυκό με τις παραγινωμένες μπανάνες σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Eαν αποφασίσεις να κουβαλήσεις τις μπανάνες μέχρι το σπίτι των γονιών σου για να μαγειρέψεις εκεί επειδή ο φούρνος είναι μεγαλύτερος (και δεν θες να ξοδέψεις λεφτά για αλεύρι και baking powder), έχε στο νου σου ότι είναι πολύ μαλακές. Αν τις κρατάς από το κοτσάνι το πιο πιθανό είναι να σου πέσουν πριν προλάβεις να βγεις από την είσοδο της πολυκατοικίας σου και θα τις μαζεύεις ενώ οι γείτονες σε κοιτάνε απορημένοι και ελαφρώς φοβισμένοι.

6 γλυκά που μπορείς να φτιάξεις με παραγινωμένες μπανάνες

1. Banana bread

Όπως ο Άκης, έτσι κι εγώ δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί το λέμε banana bread εφόσον δεν είναι ψωμί αλλά κέικ (ίσως επειδή βγαίνει λιγότερο αφράτο από τα κανονικά κέικ). Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά όμως είναι πως αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη και εξαιρετικά νόστιμη, ότι πρέπει για πρωινό ή για απογευματινές λιγούρες.

Σχετικα

Φτιάξε βασιλικό κυριακάτικο brunch στο σπίτι σου με αυτές τις 10 συνταγές

Φτιάξε βασιλικό κυριακάτικο brunch στο σπίτι σου με αυτές τις 10 συνταγές

2. Υγιεινά μπισκότα μπανάνας

Τα μόνο υλικά που χρειάζονται είναι βρώμη, μπανάνες και κομματάκια σοκολάτας! Είναι η πιο κατάλληλη επιλογή αν εξακολουθείς να θέλεις να διατηρήσεις το healthy lifestyle. Δεν θα αναφέρουμε σε κανέναν τα πατατάκια.

3. Πουτίγκα με μπανάνα και μπισκότα

Αν πάλι έχεις όρεξη να φτιάξεις ένα γλυκό και να το ευχαριστηθείς (μαζί σου!) τότε μάλλον πρέπει να κοιτάξεις πώς φτιάχνεται το banana pudding, με την πλούσια υφή και την απίστευτη γεύση που σίγουρα θα ξετρελάνει και εσένα και όσους αποφασίσεις να κεράσεις.

4. Banana chips

Ότι πιο εύκολο μπορείς να φτιάξεις. Αποθηκεύεται και στο ντουλάπι ως σνακ που προσθέτει κάτι τραγανιστό στο γιαούρτι σου ή στα πρωινά pancakes.

5. Smoothie με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Θα σου προσφέρει όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά την μέρα σου και δεν θα νιώσεις πείνα για αρκετές ώρες αφού το πιεις. Αν ψάχνεις για κάτι νόστιμο πριν ή μετά την γυμναστική, μην κοιτάξεις αλλού!

6. Mπάρες με μπανάνα και cream cheese

Θα σε κάνει να θέλεις να κανονίσεις πικνικ με τους φίλους σου μόνο και μόνο για να τους ταΐσεις αυτήν την λιχουδιά. Κράτα παραπάνω για εσένα προφανώς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.