Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που έχει ποτέ εξυπηρετήσει

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε σήμερα στις 07:00 το μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που έχει εξυπηρετήσει ποτέ.

Πρόκειται για το πλοίο «APL DETROIT», έτους κατασκευής 2014 και σημαίας Σιγκαπούρης, που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του στις 27 Μαρτίου από τον λιμένα της Αλεξάνδρειας και αναμένεται να το ολοκληρώσει στις 12 Ιουνίου, με τελικό προορισμό τη Νότια Κορέα.

Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου πλοίου είναι 9.326 TEU, σχεδόν 40% μεγαλύτερη αυτής που είχε καταγραφεί μέχρι σήμερα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Θεσσαλονίκης, και το συνολικό μήκος του 328,2 μέτρα.

Πριν από τη σημερινή άφιξη του «APL DETROIT», που δίνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης νέο ρεκόρ δυναμικότητας πλοίου εμπορευματοκιβωτίων που ελλιμενίζεται σε αυτόν, το μεγαλύτερο πλοίο που κατέπλευσε στο παρελθόν ήταν το «MSC STELLA», στις 13 Ιουνίου 2022, χωρητικότητας 6.724 TEU και συνολικού μήκους 304 μέτρων.
(Το TEU σημαίνει ισοδύναμη μονάδα είκοσι ποδιών ή ένα τυποποιημένο εμπορευματοκιβώτιο αποστολής μήκους 6,1 μέτρων).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.