ΚΚΕ: Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές – Κουτσούμπας: Η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου χαλαρή

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου παρουσίασε ο Γ.Γ. της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.  Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εκφράζει τη γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνεται η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της ΕΕ και της στρατηγικής του κεφαλαίου. Κρίνεται κυρίως το πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ και πόσο πιο αποδυναμωμένα θα είναι συνολικά όλα τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, είτε αυτά βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Κρίνεται το πόσο θα δυναμώσει ο αγώνας για την πραγματική και ρεαλιστική διέξοδο από τον φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης και της αδικίας, των πολέμων και της φτώχειας».

«Πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού υπάρχει και βρίσκεται στην πολιτική και το ανατρεπτικό πρόγραμμα του ΚΚΕ. Με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, με τα κλειδιά της ανάπτυξης και της οικονομίας στα δικά του χέρια, σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από τις επικίνδυνες δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου «χαλαρή» γιατί «καθόλου “χαλαρά” δεν είναι όλα αυτά που μας έρχονται ως κατευθύνσεις από την ΕΕ, από το Ευρωκοινοβούλιο και αποτελούν το 90% των νόμων που ψηφίζονται στη συνέχεια από τις κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα στη χώρα μας».

«Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ και οι πολιτικές της κατευθύνσεις, τις οποίες υλοποιεί μέχρι κεραίας σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Και όταν δεν τις υλοποιούν ως κυβερνήσεις, τις στηρίζουν ως αντιπολίτευση», επεσήμανε, απαριθμώντας, στη συνέχεια, τις βαριές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τον λαό από συγκεκριμένες Οδηγίες και την πολιτική της ΕΕ.

«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι απλό, σαφές και αμείλικτο: Ο λαός και η νεολαία θα πουν “ναι, συμφωνούμε, προχωρήστε”; Ή θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης, αντίθεσης και θα πουν “ως εδώ, δεν σας νομιμοποιώ με την ψήφο μου για να συνεχίσετε αυτά τα εγκλήματα σε βάρος μου”»;, υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Όποιος αποφασίσει να κάνει το δεύτερο, πρέπει να ξέρει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι ο γνήσιος, ο σταθερός, ο διαχρονικός και αταλάντευτος αντίπαλος της ΕΕ και της πολιτικής της».

«Ορισμένοι προσπαθούν να παραπλανήσουν, ρωτώντας δήθεν πονηρά, “γιατί το ΚΚΕ ζητάει ψήφο στις ευρωεκλογές, αφού είναι αντίθετο στην ΕΕ;”», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και σημείωσε: «Μα, ακριβώς γι’ αυτό τη ζητάει. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αποκαλύπτει την ΕΕ και την πολιτική της, να ενημερώνει πλατιά τον ελληνικό λαό και να μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να αντιπαλέψει την αρνητική για τον λαό πολιτική της. Και γι’ αυτό το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, ειδικά στις ευρωεκλογές. Οποιαδήποτε άλλη ψήφος σημαίνει έγκριση αυτής της πολιτικής που μας έχει φέρει στα σημερινά αδιέξοδα».

Όλα τα ονόματα των υποψηφίων

Νίκος Αγγελίδης

Παναγιώτης Αλωπούδης

Στέλλα Βαλαβάνη

Σάββας Βασιλειάδης

Μαρία Γαβαλά

Κατερίνα Γεράκη

Ελένη Γερασιμίδου

Κώστας Γουλιάμος

Κατερίνα Δεμέτη

Κώστας Ιντζές

Παναγιώτης Κατίκας

Βαγγέλης Κατσακούλης

Γιώργος Κεντρωτής

Ιμπραήμ Κεραντζή Ιμπράμ

Ιωάννα Κολοβού

Ηλίας Κονδύλης

Τίνα Κουζιάκη

Δήμος Κουμπούρης

Κωνσταντίνα Κούνεβα

Βικτωρία Κούτση

Θοδωρής Κωτσαντής

Ρίζος Μαρούδας

Κώστας Μπασδέκης

Μάρκος Μπεκρής

Βασίλης Μπέλλος

Μπούτα Πόπη

Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος

Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου

Κώστας Παπαδάκης

Νίκος Παπαδόπουλος

Βάνα Πατρινού

Παναγιώτης Πολίτης

Έρη Ρίτσου

Χριστίνα Σκαλούμπακα

Δήμητρα Σταματέλου

Γιώργος Στεφανάκης

Γιάννης Τασιούλας

Τάσος Τόκας

Βασίλης Τομπουλίδης

Ανέστης Τσουκαράκης

Κλειώ Χριστοπούλου

Νίκη Χρονοπούλου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.