Ψήφισε η Εκκλησία Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ψήφισε η Εκκλησία Κυριάκο Μητσοτάκη; Χωρίς αμφιβολία και μάλιστα «δαγκωτό». Δεν το πιστοποιούν μόνο τα νούμερα και τα ποσοστά. Η κοινή λογική το υπαγορεύει. Όταν έχουν κάνει τόσες «καλές» ως κυβέρνηση στην Εκκλησία και να ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και κείμενο που λέει "ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ Τράγχος τις εξετάσεις Π.ΧΡΥΣ.ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Αγιος <<αλήτης>> Π.ΑΝΔΡΕΑΣΚΑΠΠΕΣ επούλωση των Πρωτοπλάστων ΕΛΕΝΗ-ΣΟΦΙΑΡΙΚΟΥ <<Είναι>> και <<φαίνεσθαι>> Ορθόδοξη 3,9€ ΑΛΗΘΕΙΑ 24M2023ARY07 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΕΦΗΜΕΡΙΔΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ Γιατίη Εκκλησία ψήφισε <<δαγκωτό>> Μητσοτάκη IEPO <<μονοκούκι>> στον Κυριάκο ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΝΩΡΙΣ NA ENAN Αδωνις μοίρασε κονδύλια για αναπτυξιακά έργα 生 Σκρέκας επιτάχυνε <πράσινες>> εκκρεμότητες ΟΠιερρακάκης ενορίες στην ψηφιακή εποχή Σελ.11 ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟΤΗ <<ΝΙΚΗ>> Μάθημα ζωής από ιερέα 92 ετών Πηγήαστείρευτηςζω ΕΛΕΥΣΙΝΑ Ψηφιακές αφηγήσεις <<ξυπνούν>> νήμεςτης 0 To μοναστήρι όπου έγινε μοναχόςοΠαπαφλέσσας Παπαφλέσσας"

Από την εφημερίδα Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί, όσο κι αν δεν τους λες «παπαδοπαίδια», κατάλαβαν πως η Εκκλησία είναι ένας αξιόπιστος φορέας να συνεργαστείς. Να εκτεθούν δεν θέλουν οι Μητροπολίτες σε καμία περίπτωση. Σαν μερικές επαναστατικές, προσωποπαγείς, μη κυβερνητικές και άλλες τάχα οργανώσεις. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις να μη θίγουμε. Έργο θέλουν να κάνουν οι Αρχιερείς, οι ιερείς και οι άνθρωποι της Εκκλησίας. Κι αν τους δώσεις τα εργαλεία και τα μέσα, μπορούν να κάνουν θαύματα επί της γης.

Με τα αρμόδια υπουργεία και δήμους κάνουν κοινωνικό έργο. Ο Παπαθανάσης και ο Άδωνις μοίρασαν κονδύλια για αναπτυξιακά έργα. Ο Σκρέκας βοήθησε στην επιτάχυνση περιβαλλοντικών εκκρεμοτήτων. Ο Πιερρακάκης μοίρασε κονδύλια για να τους εκσυγχρονίσει τις υποδομές και να κάνουν σωστές σύγχρονες υπηρεσίες για το κοινό και να βάλει την ενορία και τον νέο παπά στην ψηφιακή εποχή. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι δεν… τρελαίνεται για το ράσο και δεν θα τον δεις και στην Εκκλησία κάθε Κυριακή, συνειδητοποίησε πως η Εκκλησία είναι ένα άριστα δομημένο σχήμα για να συνεργαστείς και να προσφέρεις στον λαό.

Οι Αρχιερείς και οι ιερείς λοιπόν, με εξαιρέσεις κάτι ενορίες της Αθήνας που φλερτάρουν με την Ακροδεξιά και απορώ πώς ο Αρχιεπίσκοπος δεν τους τραβά το αυτί, πήγαν στο διαφορετικό, το καινούργιο που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και στις δεύτερες εκλογές καταφέρει και σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα έχουν την ευκαιρία και η Εκκλησία και η κυβέρνηση να γυρίσουν μια νέα σελίδα στον τόπο. Ο Μητσοτάκης φαίνεται να το θέλει, οι Αρχιερείς θέλουν να ακολουθήσουν;

Συμβουλές στον Τσίπρα

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του σημείωσαν τραγικές επιδόσεις στον χώρο της Εκκλησίας. Όσοι είναι κοντά στην Εκκλησία τόσο μακριά κρατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και πώς ακριβώς να πείσεις τον κόσμο πως είσαι της Εκκλησίας, όταν πιστεύεις ότι επιτελείς… θεάρεστο έργο, όταν απλώς φωτογραφίζεσαι με τον Μητροπολίτη Πειραιώς; Όταν προσπαθείς να κινηθείς σε έναν χώρο που δεν πιστεύεις, ο κόσμος θα δει το κάλπικο και θα σε μαυρίσει. Όταν σχεδόν 500.000 Έλληνες προσκύνησαν το «Άξιον Εστί» και πέρασαν από εκεί πολιτικοί, υψηλά πρόσωπα και απλός λαός, δεν σφυρίζεις αδιάφορα ούτε… καλείς το «Άξιον Εστί» στο γραφείο σου!

Να πλαισιώνεσαι από Αγιορείτες μοναχούς και να φωτογραφίζεσαι καμαρωτός καμαρωτός μπας και «ρεφάρεις» πολιτικά που δεν πας στη Μητρόπολη Αθηνών. Δεν ξέρω τι αλλαγές θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς πάντως που τους συμβουλεύουν για τα εκκλησιαστικά θέματα καλό θα ήταν να τους ρίξουν στον πράσινο κάδο της πλατείας Κουμουνδούρου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.