Το «ευχαριστώ» των Αμερικανών στον Μητσοτάκη

Για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία και τις κυρώσεις στη Ρωσία!

Ανακοίνωση εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «συζήτησαν και για την επικείμενη συνάντηση του μηχανισμού 3+1 για την ενίσχυση της ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών, και την προώθηση των στόχων μας που ενισχύονται από τα κοινά δημοκρατικά ιδεώδη για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία».

Όμως το σημείο που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το «ευχαριστώ» των Αμερικανών στην Ελλάδα, μέσω του Άντονι Μπλίνκεν, λόγω της σταθερής υποστήριξης της κυβέρνησης στην Ουκρανία και την ισχυρή επιβολή των κυρώσεων στη Ρωσία!

Στην επικοινωνία τους οι δυο άντρες συζήτησαν πρόσθετους τρόπους για να βοηθήσουν την Ουκρανία, τρόπους που βεβαίως προτείνει η Ουάσιγκτον. Και είναι απορίας άξιο πως μας «ευχαριστούν», αλλά δεν πράττουν αυτό που επιβάλλει το δίκαιο στην περίπτωση των εις βάρος μας τουρκικών προκλήσεων και απειλών. Από λόγια χορτάσαμε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.