Συνάντηση Μπάιντεν-Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον – Πότε θα γίνει

Στις 16 Μαΐου αναμένεται να γίνει συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, “ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού προσφέρει μία ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της.

Θα συζητήσουν, επίσης, τη στενή μας συνεργασία στις παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας. Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Επίσης, θα γιορτάσουν την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας εδώ και γενιές”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.