Το αγαλματίδιο του μοσχαριού στο γραφείο του πρωθυπουργού

Άλλο ένα σύμβολο Φενγκ Σούι στο γραφείο του περικυκλωμένου από βατραχάκια πρωθυπουργού

Η επαγγελματική φωτογράφηση με φόντο το αδέσποτο σκυλάκι που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Πίνατ, έβγαλε άλλη μία είδηση.
Εκτός από τα πέτρινα βατράχια που έχουν κυριεύσει το πρωθυπουργικό γραφείο, στο τραπέζι του σαλονιού, υπάρχει και ένα άγαλμα μοσχαριού.

Άλλο ένα σύμβολο Φενγκ Σούι στο πρωθυπουργικό γραφείο, από το οποίο έχουν εκλείψει πλήρως οι ορθόδοξες εικόνες. Άλλη μία καινοτομία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από το επιτελικό κράτος, όπου Σκέρτσος και Γεραπετρίτης προΐστανται ακόμα και των …λοιμωξιολόγων!

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει εντρυφήσει στην φιλοσοφία της Άπω Ανατολής υπό την καθοδήγηση κάποιου «αόρατου συμβούλου» ο οποίος φυσικά είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό. Όπως άγνωστη θα παρέμενε και αυτή η δραστηριότητα ενός πρωθυπουργού ο οποίος εξελέγη με τις ψήφους του συντηρητικού κόμματος.

Το αγαλματίδιο του μοσχαριού λοιπόν στο Φενγκ Σούι, συμβολίζει αυτό που συμβόλιζε και το χρυσό μοσχάρι στην Παλαιά Διαθήκη. Την επίκληση πλούτου. Όταν τοποθετείται σε χώρους εργασίας, αποσκοπεί στην προσέλκυση κέρδους. Κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβολίζουν τα πέτρινα βατραχάκια που φαίνεται να έχουν περικυκλώσει τον πρωθυπουργό στον χώρο εργασίας του.

Περικυκλωμένος από πέτρινα βατραχάκια ο πρωθυπουργός

Εξαιρετικά ταπεινά τα κίνητρα, εάν όντως ο πρωθυπουργός συνειδητοποιεί τι συμβολίζουν τα είδωλα που τον περικυκλώνουν. Ειδικά όταν ο Εσταυρωμένος, αυτό το σύμβολο θυσίας για το κοινό καλό που θα έπρεπε να καθοδηγεί την πολιτική ηγεσία προς όφελος της πατρίδας και της κοινωνίας, έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί από το μέγαρο Μαξίμου.

Η ύπαρξη πάντως του χρυσού μόσχου στο πρωθυπουργικό γραφείο, καταρρίπτει άλλο ένα στερεότυπο που καλλιεργήθηκε για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Αυτό του «Μωϋσή».

Το βιβλικό χρυσό μοσχάρι που εξόργισε τον Μωυσή

«Οι κακοί άνθρωποι που λάτρεψαν το χρυσό μοσχάρι πρέπει να πεθάνουν», είπε ο Μωυσής στην Παλαιά Διαθήκη, σπάζοντας με οργή το είδωλο της αμαρτίας, κάνοντας το σκόνη. Καμία σχέση δηλαδή με τον Κυριάκο.

Σε κάθε περίπτωση, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ασπαστεί τον Φουμαντσουϊσμό πρέπει να το αποκαλύψει στους ψηφοφόρους, διότι είναι πρωθυπουργός και όχι καλτ φιγούρα ταινίας των 80’s.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.