«Βράζουν» με την ΓΔΑΕΕ: Πώς ο Στρατός έχασε πάνω από 50 τεθωρακισμένα Μ1117 δωρεάν από τις ΗΠΑ

του Χρήστου Μαζανίτη

Καθόλου καλό δεν είναι το κλίμα για την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ). Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΓΕΣ «βράζουν» με τις αναιτιολόγητες καθυστερήσεις από την ΓΔΑΕΕ για την προμήθεια των συνολικά 1.200 θωρακισμένων Μ1117, δωρεάν από τα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως έχουμε επανηλειμμένα γράψει στο enikos.gr από τον περασμένο Νοέμβριο το αρμόδιο κλιμάκιο του ΓΕΣ περίμενε να πάρει το πολυπόθητο έγγραφο από την ΓΔΑΕΕ που θα άναβε το «πράσινο φως» για να μεταβεί στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Εκει όπου εδρεύει η Ευρωπαϊκή Δύναμη των ΗΠΑ και υπήρχαν διαθέσιμα 80 Μ1117 σε άριστη κατάσταση.

 

Τελικά, η ΓΔΑΕΕ έστειλε το σχετικό έγγραφο μόλις πριν από λίγες ημέρες. Το ΓΕΣ κινήθηκε ταχύτατα. Έστειλε το κλιμάκιο στην Γερμανία όμως ήταν… αργά, αφού έχουν απομείνει λιγότερα από 30 οχήματα διαθεσιμα!
Όπως πληροφορούμαστε για το θέμα έχει ενημερωθεί σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση, που δεν μπορεί να κρύψει την δυσφορία της από την εξέλιξη του προγράμματος. Τα Μ1117 είναι προγραμματισμένο να ενισχύσουν τα συνορα με την Τουρκία στον Έβρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.