Βουλή: Αντί να κάτσει στο σκαμνί, μάρτυρας στην Προανακριτική ο Χρ. Καλογρίτσας!

Αλλεπάλληλες είναι οι «ομολογίες» αξιόποινων πράξεων του Χρήστου Καλογρίτσα στη μήνυση που έχει καταθέσει ενάντια στην οικογένεια Χούρι, βάζοντας στο κάδρο και τον γιο του. Πάρα ταύτα, η Εισαγγελία «κωφεύει», ενώ η ΝΔ ανήγαγε τον μέχρι πρότινος αφερέγγυο εργολάβο σε αιτία συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Γιατί και έως πότε αυτή η «κάλυψη»;

Ο Χρ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε 3 εκατ. ευρώ -σε συνεννόηση με τον Νίκο Παππά- από τους Λιβανέζους επιχειρηματίες διεθνούς κλίμακας προκειμένου να βγάλει στον «αέρα» το Syriza Channel. Λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε και αγνοώντας τις δύο δικαστικές αποφάσεις υπέρ των Χούρι, η ΝΔ συγκρότησε Προανακριτική Επιτροπή για να διερευνήσει την τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι καταθέσεις του Χρ. Καλογρίτσα συνοδεύονται από «ομολογίες». Με τα λεγόμενά του, ο πατέρας του έκπτωτου υπερθεματιστή «παραδέχεται» τα εξής:

1. Είναι συνεργός στη δωροληψία του υπουργού.

2. Είναι αποδέκτης χρημάτων που είναι προϊόν εγκλήματος.

3. Είναι ο ιθύνων νους της νομιμοποίησης εσόδων που είναι προϊόν εγκλήματος.

Επίσης, ιδιοκτήτης της εταιρίας που διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια και πρώτος εκδότης του Documento δεν ήταν άλλος από τον γιο του, Ιωάννη – Βλαδίμηρο, ο οποίος με υπεύθυνες δηλώσεις διαβεβαίωνε πως η εταιρία του διέθετε 8,5 εκατ. ευρώ. Κατά τις υπεύθυνες δηλώσεις του, τα χρήματα αυτά καλύφθηκαν κατά 100% από το εισπραχθέν τίμημα της πώλησης μετοχών των εταιρειών ΜΙΚΗ ΑΕ, ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ και ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΕ. Ωστόσο, ο πατέρας Καλογρίτσας δήλωσε μεταγενέστερα στην πταισματοδίκη ότι δεν είχε ούτε… σεντ του ευρώ γιατί τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν δεσμευμένα από το ΚΕΦΟΜΕΠ.

Έτσι, λοιπόν, ο Χρ. Καλογρίτσας βάζει στο κάδρο τον γιο του για τα αδικήματα:

1. Της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης «στην κακουργηματική του μορφή», όπως τονίζουν οι νομικές πηγές.

2. Της νομιμοποίησης εσόδων που είναι προϊόν εγκλήματος, αφού τα 3 εκατ. ευρώ κατέληξαν -σύμφωνα με τον Χρ. Καλογρίτσα- στα ταμεία της εταιρίας του Ιωάννη – Βλαδίμηρου.

Άλλωστε, όπως φέρεται να σημείωσε στην Επιτροπή ο πρώτος μάρτυρας, Κυριάκος Τόμπρας, «ο Καλογρίτσας έκανε την εταιρεία πριν προκύψουν οι Χούρι με 8,5 εκατομμύρια κεφάλαιο». Και -σύμφωνα με τις πληροφορίες- πρόσθεσε: «Ο Καλογρίτσας μπορεί να έβαλε 8,5, την άλλη μέρα να τα πήρε και να τα κάλυψε με τιμολόγια».

Οπότε, είτε ο Ι – Βλ. Καλογρίτσας εξαπάτησε την επιτροπή που εξέτασε τους φακέλους των υποψήφιων υπερθεματιστών είτε ο πατέρας του λέει ψέματα. Και τα δύο δεν μπορούν να ισχύουν.

Η Εισαγγελία «σιωπά» και η Προανακριτική «βολεύεται»

Ενώ όλα αυτά έχουν κατατεθεί ενόρκως, η Εισαγγελία αντί να παρέμβει για να διερευνήσει τις «παραδοχές», παριστάνει τον «Πόντιο Πιλάτο» και αφήνει το ζήτημα να αιωρείται στη σφαίρα της ιδιωτικής υπόθεσης. Από την άλλη, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ όχι μόνο παριστάνουν πως δεν άκουσαν και είδαν όσα περιλαμβάνονται στην δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή αλλά και εξυπηρετούν πολιτικά τον «κόκκινο εργολάβο με τα βοσκοτόπια».

Με ευθύνη των δύο κομμάτων ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, Χρ. Καλογρίτσας, θα καταθέσει δεύτερος μάρτυρας μετά τον Κυρ. Τόμπρα προκειμένου να έχει τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμαστεί για να αντικρούσει τον πραγματικό διαμεσολαβητή. Παράλληλα, οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι εξαίρεσαν από τη λίστα μαρτύρων τον Ιωάννη – Βλαδίμηρο, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο πατέρα και υιό Καλογρίτσα.

Το αντίστροφο σενάριο

Τι θα γινόταν αν όσα έχει καταθέσει ο Χρ. Καλογρίτσας αποδειχτούν ψευδή; Στην περίπτωση αυτή, ο εργολάβος θα βρισκόταν αντιμέτωπος με το αδίκημα της ψευδορκίας και ψευδούς κατάθεσης. Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό; Η κλήση του υιού Καλογρίτσα θα μπορούσε να διαλευκάνει την υπόθεση με τρόπο που δεν θα άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες. Μήπως γι΄ αυτό αποφεύγουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να τον καλέσουν;

Υπάρχει κι άλλη λύση. Κατά την κατάθεσή του, ο Κυρ. Τόμπρας φέρεται να υποστήριξε ότι ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, γνώριζε την προέλευση των χρημάτων. Γιατί, λοιπόν, τα δύο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα δεν καλούν τον κεντρικό τραπεζίτη, όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Εάν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δυσκολεύονται τόσο να καλέσουν τον Ιωάννη – Βλαδίμηρο Καλογρίτσα ή τον Γ. Στουρνάρα, τότε μπορούν να καλέσουν τα αδέρφια Χούρι. Εξάλλου, το συγκεκριμένο αίτημα διατύπωσε και ο ίδιος ο Χρ. Καλογρίτσας στο εξώδικο που απέστειλε στην Προανακριτική, προειδοποιώντας τα δύο κόμματα πως σε διαφορετική περίπτωση η Επιτροπή θα μετατραπεί σε «φιάσκο – παρωδία».

Πηγή: documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.