Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα

Διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει το 37,4% έναντι με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 23,8. Στην 3η θέση με 5,9% βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ, ακολουθεί με 5,6% το ΚΚΕ, στο 4,2% είναι η Ελληνική Λύση, ενώ στο 2,9% βρίσκεται το ΜέΡΑ 25 με το ποσοστό των αναποφάσιστων να ανέρχεται στο 13,7%.

Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 43% απάντησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και το 29% κανέναν από τους δύο, με το 5% να κινείται στο “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα» 62% απαντά ναι, 29% όχι και 9% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 64% πιστεύει ότι οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης και το 20% ότι δεν επηρεάζονται, με το 16% να είναι στο «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.