Ασπρόπυργος: Σε αυτό το σημείο θα κατασκευαστούν οι νέες φυλακές – ΒΙΝΤΕΟ από drone

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του σχεδίου για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.

 

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 μάλιστα ξεκίνησαν και τυπικά οι εργασίες στον χώρο όπου και θα κατασκευαστεί το νέο κατάστημα κράτησης. Σε πρώτη φάση άρχισαν οι κατεδαφίσεις των υπαρχόντων κτιρίων που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 20 μέρες.

Το οικόπεδο το οποίο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και έχει περάσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το έργο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022. Το Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών θα κατασκευαστεί με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στο οικόπεδο 180 στρεμμάτων, θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.

Επίσης, θα διαθέτει προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑμεΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο.

Πολύ σημαντική είναι η κατασκευή 7 δικαστικών αιθουσών ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών. Η αρμόδια επιτροπή εξέτασε αρκετά οικόπεδα ακόμα -σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 10- όμως αυτός κρίθηκε ο καταλληλότερος χώρος για την δημιουργία των φυλακών.

Η ομάδα Up Stories βρέθηκε στο σημείο λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών και εκτός από εντυπωσιακά πλάνα, παρουσιάζει μια ιστορική αναδρομή από τον Κορυδαλλό μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.