Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Να επανέλθει η αυτεπάγγελτη δίωξη για τραπεζίτες και στελέχη τραπεζών

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της αναίρεσης που εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο για την αντισυνταγματικότητα του νόμου που κατάργησε την αυτεπάγγελτη δίωξη στελεχών τραπεζών, που έχουν διαπράξει αδικήματα, κάνει η Ένωση Εισαγγελέων με επιστολή στην Επιτροπή Παρακολούθησης Κωδίκων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Οι εισαγγελείς ζητούν ουσιαστικά να γίνει ξανά αυτεπάγγελτη η δίωξη τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας και όχι κατόπιν έγκλησης από τις διοικήσεις των Τραπεζών όπως θέσπισε με νόμο η παρούσα κυβέρνηση, οδηγώντας ουσιαστικά στο αρχείο πολλές σοβαρές υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η Ένωση ζητά «να επανέλθει η αυτεπάγγελτη δίωξη ειδικά σε περιπτώσεις με παθόντα το δημόσιο. Η κατ’ έγκληση δίωξη δημιουργεί θέματα λόγω της ασφυκτικής 3μηνης προθεσμίας και στην νομιμοποίηση παθόντων νομικών προσώπων ή δημοσίου και στην κατ’ εξακολούθηση τέλεση όταν υπάρχουν πολλοί παθόντες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.