Ομολογία από την πρώην δήμαρχο Καβάλας: Αφήσαμε τη γέφυρα πεσμένη για να μην ωφεληθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η πρώην Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα σε ραδιοφωνική συνέντευξη ήταν… κυνικά αποκαλυπτική

 

Σε μια ομολογία – σοκ προχώρησε η πρώην Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αναφερόμενη στην υπόθεση της γέφυρας που κατέρρευσε το Νοέμβριο του 2018 στη βορειοελλαδική πόλη. Όπως σημειώνει, αν και η τότε κυβέρνηση είχε κινητοποιηθεί άμεσα και είχε διαθέσει όλους τους αναγκαίους πόρους, Δήμος Καβάλας και Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης είχαν αποφασίσει να μην αξιοποιήσουν τη βοήθεια, προκειμένου να μην πιστωθεί πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ!

Τις πρώτες ώρες μετά την πτώση της γέφυρας, κυβερνητικό κλιμάκιο υπουργών καθώς και ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού είχαν βρεθεί στο σημείο και διέθεσαν όλους τους αναγκαίους πόρους και τη συνδρομή της Εγνατίας Οδού για άμεση μελέτη και αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας, που έκτοτε έχει «κόψει» στη μέση την πόλη της Καβάλας. Όπως ομολογεί η πρώην Δήμαρχος, της ζητήθηκαν δύο έγγραφα προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, όμως οι «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί έκριναν ότι αν είχαν αξιοποιήσει τη βοήθεια που τους προσφέρθηκε, θα αποκόμιζε πολιτικό όφελος ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι αρνήθηκαν.

Πρώην Δήμαρχος Καβάλας: Ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση

Σε συνέντευξη της στο ραδιοσταθμό Studio 7 της Καβάλας, η κα Τσανάκα σημείωσε: «Ο Σπίρτζης τί μου ζήτησε εκείνο το βράδυ; Μου ζήτησε δύο έγγραφα, το ένα από τον Δήμο Καβάλας και το δεύτερο από την Περιφέρεια, από τον περιφερειάρχη. Τι να γράφουν τα έγγραφα; Να γράφουν ‘εγώ δεν έχω λεφτά να το κάνω, έλα εσύ Υπουργείο και καν΄το. Για μένα δεν ήταν τίποτα να το κάνω αυτό το έγγραφο, σιγά να μην έχει λεφτά ο Δήμος Καβάλας, τα εκατομμύρια που χρειάζονται, για να φτιάξουμε αυτή τη γέφυρα. Μόλις όμως απευθύνθηκα στην Περιφέρεια, στον κ. Μέτιο, και του είπα ο υπουργός ζητάει κι από σας ένα τέτοιο έγγραφο, μου είπε “και γιατί να το δώσω; Αφού εγώ τα λεφτά τα έχω”… Μπράβο, ωραία, δώσ’ τα τα λεφτά λοιπόν. Γι΄αυτό και ήρθε και τα εξήγγειλε».

«Εγώ ήμουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Διότι από τη μία καταλάβαινα, όπως είπατε πολύ σωστά, ότι αυτά επρόκειτο να μπουν στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, πρώτον, και δεύτερον το δείγμα γραφής της Περιφέρειας μέχρι στιγμής ήταν πάρα πολύ αρνητικό. Γιατί μια γέφυρα στην περιοχή Κομψάτου, που έπεσε πριν από τη δικιά μας, ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε. Παρ’ όλα αυτά, αυτοί έχουν τα λεφτά, όποιος έχει τα λεφτά μιλάει. Κι από τότε μπήκε η Περιφέρεια στη μέση.».

Έτσι μετά από λίγες μέρες, η Δήμαρχος άλλαξε στάση και σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ανακοινώθηκε ότι θα παραπέμψουν το θέμα στο – αναρμόδιο όπως δήλωνε – Τεχνικό Επιμελητήριο και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. Δύο χρόνια μετά η γέφυρα παραμένει πεσμένη και καμία διαδικασία, ουσιαστικά, δεν κινήθηκε ενώ εκτιμάται ότι θα παραμείνει έτσι για αρκετά χρόνια.

Σ. Γιαννακίδης: Δεν είχαμε αμφιβολίες αλλά σοκάρει η κυνικότητα με την οποία το ομολογούν

Ο πρώην Υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα Στάθης Γιαννακίδης, που είχε βρεθεί στην Καβάλα, τις πρώτες ώρες μετά την πτώση και είχε ανακοινώσει ότι η τότε κυβέρνηση διέθετε όλους τους αναγκαίους πόρους, σχολίασε με ανάρτησή του τις δηλώσεις της πρώην Δημάρχου Καβάλας. Όπως αναφέρει, δεν είχαν κάποια αμφιβολία για τους λόγους που οι πόροι έμειναν αναξιοποίητοι για μικροπολιτικούς λόγους αλλά ότι σοκάρει η κυνικότητα με την οποία ομολογείται σήμερα.

Όπως σημειώνει, οι «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί είχαν συνεννοηθεί και αρνήθηκαν κάθε βοήθεια προκειμένου να μην πιστωθεί πολιτικά στην τότε κυβέρνηση και σημειώνει ότι εξαπατήθηκε η κοινωνία, που έκτοτε ταλαιπωρείται, προκειμένου «να κάνουν μικροπολιτική, βγαλμένη από ασπρόμαυρες εποχές».

Tάνια Ελευθεριάδου: Να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες

Από την πλευρά της η τοπική βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου κάνει λόγο για βαρύτατες ποινικές ευθύνες που προκύπτουν και πρέπει να διερευνήσει η δικαιοσύνη:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.