Γιατί δεν είμαι «Ελλην» Ελληναράς αλλά Έλληνας-μέλος ολόκληρης της Ανθρωπότητας

Λουκάς Καβακόπουλος

Το έγραψα πριν 10 χρόνια… σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ…

Ιανουαρίου 02, 2008

Αγαπώ τα ελληνικά ιδεώδη και δεν θέλω να τα προδώσω. Για αυτό και δεν είμαι εθνικιστής ή ρατσιστής. Ο ρατσισμός δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ ιδανικό του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ιδανικό του Πολιτισμού γενικά.

Ο μεγαλύτερος πολεμικός ήρωας του ελληνικού πολιτισμού, ο Αλέξανδρος, έχριζε ως διοικητές του αλλοεθνείς και παντρεύτηκε μια ξένη και ο ίδιος.

Προσπαθώ λοιπόν να είμαι Έλληνας.

Έλληνας που σέβεται το πνεύμα που δίδαξαν κάποιοι πρόγονοί του, που ήταν το πνεύμα της Επιστήμης, της Τέχνης, του Εμπορίου, της Εξερεύνησης, της Συναλλαγής, της Αποδοχής του Διαφορετικού.

Το πνεύμα που είχε επαφές με όλους τους πολιτισμούς (ο Πυθαγόρας, ο Θαλής, στην Αίγυπτο και στην Βαβυλώνα έμαθαν μεγάλο μέρος των γνώσεών τους), ένα πνεύμα που δεν ήταν τοπικά προσδιορισμένο αλλά παγκόσμιο.

Να είμαι Έλληνας σεβόμενος τη γνώση των άλλων ανθρώπων, σε όποια φυλή και αν ανήκουν, και να «γηράσκω αει διδασκόμενος» από όλους τους ανθρώπους.

Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν κάτι να μου διδάξουν.

Όπως οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες τραγωδοί, αναγνωρίζω τη θεϊκή σπίθα μέσα σε κάθε άνθρωπο, και την τραγωδία και το δράμα κάθε ανθρώπινης ψυχής, όποιο και αν είναι το χρώμα του δέρματός της.

Δεν με ενοχλεί η λέξη «Γραικός», γιατί σημαίνει «γηραιός», «αρχαίος», και όχι κάτι υποτιμητικό!

Αντίθετα με κάποιους, που δεν ασχολούνται καθόλου, αλλά χρησιμοποιούν μόνο ως εντυπωσιασμό την «αρχαιολατρεία», εγώ συνεχίζω να εξερευνώ.

Εξερευνώ την Ιστορία των προγόνων μου και προσπαθώ να μάθω από τα λάθη τους, για να μην τα επαναλάβω.

Δεν τους αγιοποιώ και δεν τους μετατρέπω μέσα μου σε υπερφυσικά όντα. (Είναι άραγε «ελληνικό» να μετατρέπεις τους αρχαίους Έλληνες σε θεούς και σε ανώτερα όντα, όταν εκείνοι κατέβασαν τους θεούς από το υπερφυσικό επίπεδο και τους έκαναν ανθρώπους;)

Δεν ψεύδομαι στον ίδιο μου τον εαυτό, αλλά με θάρρος και ανδρεία παραδέχομαι τα ελαττώματά μου.

Παραδέχομαι τις αδυναμίες της «οικογένειάς» μου (γιατί αυτό είναι στην ουσία η «φυλή», μια οικογένεια) και θυμάμαι ότι οι «ενδογαμίες» -διανοητικές και γενετικές- παράγουν πάντοτε κατώτερης ποιότητας πλάσματα, ενώ η επαφή με το Ξένο γεννάει καινούργια, ανώτερα και θαυμαστά πλάσματα του Νου και της Ύλης!

Είμαι Έλληνας, αλλά πάνω από όλα είμαι Άνθρωπος.

Άνθρωπος είναι εκείνο το πλάσμα που κοιτάζει προς τα Πάνω με θάρρος και γενναιότητα.

Είναι εκείνο το πλάσμα που ονειρεύεται τα Άστρα και ας η Γη τον συνθλίβει.

Που τολμά να ξεφύγει από τη Μικρότητα και να πολεμήσει όπως ο Ηρακλής τους Θεούς, και ας ξέρει ότι στο τέλος θα χαθεί σ’ αυτόν τον πόλεμο.

Που δεν μισεί αλλά συμπονά.

Που, όπως ο Αχιλλέας τίμησε τον πατέρα του εχθρού του, τον Πρίαμο, καταλαβαίνει τη θλίψη του Άλλου και αφήνει τον εγωισμό στην άκρη, για να τιμήσει τις ανθρώπινες παραδόσεις…

Ο Φασισμός και ο Ρατσισμός, είναι δύο κίβδηλα και πρόστυχα κατασκευάσματα που δημιούργησαν κάποιοι Ιταλοί και Άγγλοι απατεώνες, πράκτορες αποικιοκρατικών συμφερόντων, τον 18ο και 19ο αιώνα.

Με σκοπό να δικαιολογούν τις ασέλγειες τους απέναντι σε λαούς που λόγω ιστορικών συγκυριών βρέθηκαν σε ασθενέστερη θέση (όπως βρέθηκαν και οι Έλληνες απέναντι στους Ρωμαίους μετά τις συγκρούσεις των Ελληνιστικών βασιλείων).

Ο Έλληνας μέσα μου, αναγνωρίζει σ’ αυτά τα κατασκευάσματα τον εχθρό του Πολιτισμού, όπως ο Αλέξανδρος και ο Λεωνίδας αναγνώριζαν στο πρόσωπο του Πέρση βασιλιά την τυραννία.

Ο Έλληνας μέσα μου δεν αναγνωρίζει στους «Ελληναράδες» παρά μόνο τις Ορδές των θλιβερών αμόρφωτων και ανενημέρωτων Άγριων που εμφανίστηκαν από τα βάθη της Ασίας και από τον παγωμένο βορρά και καταπάτησαν, κατέστρεψαν και εκμηδένισαν τον Ελληνιστικό Παγκόσμιο πολιτισμό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη δεισιδαιμονία και σε μια παράλογη μεταφυσική, φέρνοντας τον Μεσαίωνα.

Γιατί ο «Ελληναράς εθνικιστής», που δεν θέλει να ακούσει τίποτα πέρα από τον φανατισμό του και δεν μπορεί να αναγνωρίσει τίποτα άξιο πέρα από το εθνικιστικό Εγώ του, είναι υποδεέστερος ακόμη και από τον Ταμερλάνο και τον Τζέκινς Χαν.

Ακόμη και εκείνοι (ή οι διάδοχοί τους) υποκλίθηκαν μπροστά στους μεγάλους Πολιτισμούς που συνάντησαν στις εκστρατείες τους – και τελικά αφομοιώθηκαν από εκείνους!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Έναν Πίθηκο και έναν Γορίλα που οριοθετεί την περιοχή του με τα ούρα του.

Έναν Μογγόλο Πολεμιστή και έναν Παραπληροφορημένο και παρασυρμένο Ναζί, που εφευρίσκουν παράλογες δικαιολογίες για να συνεχίσουν το απαίσιο, απάνθρωπο, εξολοθρευτικό και τελικά απόλυτα παράλογο και άστοχο έργο τους!

Το οποίο είναι στην ουσία το αποτέλεσμα της αγριότητας των ενστίκτων, της έλλειψης κριτικής σκέψης, και της παντελούς έλλειψης πολιτισμού.

Οι διάφορες «φυλές» και τα «έθνη» είναι διαφορετικές οικογένειες μέσα στην Ανθρωπότητα.

Κανένα έθνος δεν είναι κατώτερο από τα άλλα. Όλα έχουν να προσφέρουν στο ανθρώπινο σύνολο!

Όλες οι οικογένειες της Ανθρωπότητας πρέπει να συνεργαστούν για την επιβίωση και την εξέλιξη του κόσμου μας!

Από ποια σοβαρή φιλοσοφία ή φυσική επιστήμη ή έστω φυσική παρατήρηση, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι οικογένειες πρέπει να μένουν στην ενδογαμία και οφείλουν να αλληλοεξοντώνονται, όπως υποστηρίζουν οι εθνικιστές και οι ρατσιστές;

Η ενδογαμία παράγει τέρατα. Ο απομονωτισμός παράγει ηλίθιους.

Ο ρατσισμός και ο στείρος εθνικισμός απαιτούν την ενδογαμία και τον απομονωτισμό.

Τα παιδιά αυτού του παραλογισμού, είναι καταδικασμένα.

Καταδικασμένα να είναι ηλίθια τέρατα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.