Λαμία – Φωτιά στο εργοστάσιο τροφίμων: Τι απαντά ο ιδιοκτήτης μετά την έκθεση που «δείχνει» εμπρησμό

Ότι δεν τον έχει ενημερώσει κάνεις, σχετικά με την έκθεση της Πυροσβεστικής που δείχνει «εμπρησμό», υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου τροφίμων που κάηκε ολοσχερώς στη Λαμία και συνδέεται με τη τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητών, από τα σχολικά γεύματα που παρασκευάζονταν στην εν λόγω επιχείρηση.

Ο επιχειρηματίας, Γιώργος Γιαννίτσης, μιλώντας στο MEGA, αναφορικά με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, υποστήριξε ότι, «δεν το γνωρίζω, πώς βγήκε το πόρισμα; Δεν με έχει ενημερώσει κανείς ακόμα εμένα».

Την ίδια στιγμή, ερωτώμενος για το αν ο ίδιος έχει στο μυαλό του κάποιον που θα μπορούσε να βάλει φωτιά στο εργοστάσιο απάντησε πως, «τι να σας πω, δεν έχω κάποιον».

Οι έρευνες, πλέον, επικεντρώνονται σε πρόσωπα, έπειτα από την έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, που έκανε λόγο για εμπρησμό.

«Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος έκρινε ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση, η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό να ανευρεθούν και να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα πίσω από τη φωτιά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό

Όπως έχει γίνει γνωστό, η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φαίνεται να έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το γεγονός πως η φωτιά εξαπλώθηκε και πήρε διαστάσεις πάρα πολύ γρήγορα, παρά ο γεγονός πως τα υλικά που έχει το εργοστάσιο δεν ήταν εύφλεκτα.

Για τον λόγο αυτό εξετάζεται αν υπήρχε κάποιος άλλος παράγοντας, όπως κάποια άλλη εύφλεκτη ύλη στον χώρο που να επιτάχυνε την εξάπλωσε της φωτιάς. Να υπήρξε δηλαδή διάχυση βενζίνης ή πετρελαίου και αυτό να ήταν μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, οπότε μιλάμε για εμπρησμό.

Σημειώνεται πως, μαρτυρίες όσων έσπευσαν να σβήσουν την πυρκαγιά, αναφέρουν πως μύριζε έντονα βενζίνη στον χώρο.

Από το κατεστραμμένο κομμάτι του εργοστασίου ελήφθησαν 20 περίπου δείγματα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τα οποία θα εξεταστούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπήρχε εύφλεκτο υγρό στον χώρο.

Επιπλέον, ζήτημα έχει προκύψει με τα καταγραφικά καμερών που υπήρχαν στο εργοστάσιο, καθώς από τα τρία, τα δύο κάηκαν στη φωτιά, ενώ το τρίτο δεν βρέθηκε. Πλέον, εξετάζεται αν καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, ή αν εξαφανίστηκε για άλλον λόγο.

Η έκθεση της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για εμπρησμό, θα «ξεκλειδώσει» την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου υπόπτων, προκειμένου οι Αρχές να δουν ποιος έχει επικοινωνήσει με ποιον, σύμφωνα με το MEGA.

εργοστάσιο Λαμία

Αύξηση των ασφαλίστρων σε περίπτωση πυρκαγιάς μετά τη δηλητηρίαση και πριν από τη φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, η εταιρεία τροφίμων αιτήθηκε προς την ασφαλιστική εταιρεία μετά τη δημοσιοποίηση της δηλητηρίασης μαθητών και πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά, αύξηση των ασφαλίστρων σε περίπτωση φωτιάς.

Φαίνεται να υπάρχει ηλεκτρονική αλληλογραφία λίγο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση και δύο ημέρες πριν την καταστροφή από τη φωτιά, από το εργοστάσιο προς την ασφαλιστική, με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, όπως μεταδόθηκε.

Η εταιρεία ζητά σε αυτό το μεσοδιάστημα, κάτι που θεωρείται ύποπτο, από την ασφαλιστική εταιρεία να της αυξήσει την αποζημίωση, μια συναλλαγή ωστόσο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Νέα στοιχεία για τα μολυσμένα σχολικά γεύματα – Τι έδειξε ο διπλός έλεγχος του ΕΟΔΥ

Και στα κόπρανα των παιδιών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα στη Λαμία, βρέθηκε η τοξίνη που παράγει ο σταφυλόκοκκος, όπως αποκάλυψε ο ANT1.

Μέχρι πρότινος, το βακτήριο του σταφυλόκοκκου είχε εντοπιστεί σε δείγματα των σχολικών γευμάτων, ενώ από τον διπλό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκε και στα κόπρανα των παιδιών που εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης η τοξίνη που παράγει ο σταφυλόκοκκος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.