Καταρρέει για ακόμα ένα μήνα η βιομηχανική παραγωγή και εμείς μιλάμε για ανάπτυξη

Πραγματικά αυτό το στοιχείο είναι αδιανόητο. Υποτίθεται ότι η ψυχολογία έχει αλλάξει, ότι η κυβέρνηση ανήκει στην αστική τάξη την οποία και υπηρετεί, έχει την πλήρη στήριξη των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να έχουν καταφέρει να θάψουν την βιομηχανία χειρότερα και από τον ΣυΡιζΑ; Το χειρότερο; Αντί να αντικρίσουν το πρόβλημα και να ασχοληθούν για να το επιλύσουν διότι είναι πρόβλημα όχι μόνο ανάπτυξης αλλά κυριολεκτικά επιβίωσης της πατρίδας, αναλώνονται σε επικοινωνία και μπαρούφες για να δουλέψουν το πόπολό.

ΕΛΣΤΑΤ: Νέα βουτιά της βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο

Σε τροχιά πτώσης παρέμεινε για τρίτο διαδοχικό μήνα η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑ συρρικνώθηκε κατά 4,5% ύστερα από «βουτιά» 9% τον Νοέμβριο.

Η  βιομηχανική παραγωγή είχε επίσης μειωθεί (αν και οριακά- 0,4%) τον Οκτώβριο ύστερα από άνοδο 1,9% τον Σεπτέμβριο.

Αν και η παραγωγή της μεταποίησης ανέκαμψε ελαφρά 0,3% τον Δεκέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως και εκείνη της παροχής νερού (+ 0,6%), σε ενέργεια και μεταλλευτικές βιομηχανίες είχαμε μεγάλη πτώση.

Συγκεκριμένα ο δείκτης ορυχείων-λατομείων υποχώρησε 5,0% ενώ η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος υποχώρησε κατά 20%.

Δεκ.   Νοεμ.  Οκτ.   Σεπτ.   Αυγ.  Ιούλ.  Ιούν.

Βιομηχανική    -4,5   -9,0*  -0,4*  +1,9*  +0,3*  -2,0*   -0,4*
παραγωγή
Μεταποίηση     +0,3   -4,9   +2,8   +4,5   *0,1   -1,9     +1,0

*αναθεωρημένα στοιχεία

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.