«Το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει σε 18 μήνες», δήλωσε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες


«Το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών», υποστήριξε ο καθηγητής Τεντ Μάλοχ, πιθανότερη επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε δε ότι, εάν ήταν επενδυτής, θα «σόρταρε» με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να κλείσουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μέσα σε 90 ημέρες, ενώ σημείωσε ότι ο εκλογικός κύκλος στην Ευρώπη μέσα στο 2017 μπορεί να αλλάξουν την Ένωση όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
«Το ένα πράγμα το οποίο θα έκανα το 2017 θα ήταν να σορτάρω το ευρώ», δήλωσε ο Μάλοχ στο BBC. «Νομίζω ότι είναι ένα νόμισμα το οποίο δεν βρίσκεται απλά σε πτώση, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες».
Ο κ. Μάλοχ έχει περάσει από συνέντευξη για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε. και αναμένεται να διοριστεί, όταν η Γερουσία επικυρώσει τον διορισμό του Ρεξ Τίλερσον στη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο 64χρονος ακαδημαϊκός συστήθηκε στον κ. Τραμπ από τον αντιευρωπαϊστή πρώην ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ και έκτοτε διατηρεί στενούς δεσμούς με το επιτελείο του νέου Αμερικανού προέδρου.
«Προσωπικά δεν είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει μια Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να συζητήσουμε μαζί της ζητήματα ελεύθερου εμπορίου», πρόσθεσε ο Μάλοχ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.