Να πως οι Γερμανικές εταιρίες λαδώνουν τον μηχανισμό των θεσμικών οργάνων της ΕΕ!!!


Σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ για την πολιτικο-οικονομική διαπλοκή στην Ε.Ε, οι Γερμανικές εταιρίες συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων χρηματοδοτών πολιτικοοικονομικών λόμπι στην Ε.Ε. για να επηρεάζουν τα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών. Τα στοιχεία που φανερώνουν το μέγεθος της διαπλοκής στην Ε.Ε. εμφανίζουν συνολικά 851 καταγεγραμμένες Γερμανικές οργανώσεις λόμπι, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη! Στις λίστες με τους χρηματοδότες,  περιλαμβάνονται Γερμανικές εταιρίες κολοσσοί, όπως οι Deutsche Bank AG, Volkswagen, Siemens, Daimler Aktiengesellschaft, BASF SE, E.ON SE, RWE AG, EVONIK INDUSTRIES AG, Bayer AG και Allianz SE. με συνολικές δαπάνες που ξεπερνούν τα €22 εκατ. ετησίως.
Τα στοιχεία προκύπτουν από το LobbyFacts.eu, ένα online εργαλείο που προσπαθεί να δώσει μια πιο ακριβή εικόνα σε σχέση με αυτή του αναξιόπιστου EU lobby register.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι δέκα κορυφαίες εταιρείες σε δαπάνες για δραστηριότητες lobbying στην ΕΕ είναι οι: General Electric Company, ExxonMobil Petroleum & Chemical, Google, Microsoft, Dow Europe GmbH, Deutche Bank AG, Huawei Technologies, Volkswagen, Siemens και BP Plc, με συνολικές δαπάνες €39 εκατ. ανά έτος!
Να πως οι Γερμανικές εταιρίες λαδώνουν τον μηχανισμό των θεσμικών οργάνων επηρεάζοντας τα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε. για να θησαυρίζουν!

https://olympiada.files.wordpress.com/2017/01/lobby.jpg

Στην κορυφή της λίστας των ελληνικών εταιριών βρίσκονται οι εταιρίες ANTIPOLLUTION SA, POLYECO SA, Environmental Protection Engineering SA, KARELIA TOBACCO COMPANY INC, ΔΕΗ Α.Ε..

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το στοιχείο ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εμφανίζεται να διαθέτει πάνω από €10 εκατ. για υπηρεσίες lobbying!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.