Το οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας από το ΔΝΤ με στοιχεία

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα

Ενώ το εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε κατά 22% σε σχέση με το 2008, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην παγκόσμια ιστορία για μία τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, της Σλοβενίας αυξήθηκε κατά 32%, της Εσθονίας 86%, της Λιθουανίας 94%, της Σλοβακίας 46%, της Πολωνίας 57% και της Κροατίας 32% – οπότε οι τέσσερις πρώτες μας ξεπέρασαν ήδη, ενώ οι δύο άλλες θα μας ξεπεράσουν σύντομα.

Η κατάσταση βέβαια είναι κατά πολύ χειρότερη, εάν προσθέσει κανείς εδώ τα επί πλέον προβλήματα της Ελλάδας – όπως το δημόσιο χρέος του κεντρικού κράτους που έφτασε στα 401,5 δις € το Μάρτιο του 2023, έναντι πραγματικού ΑΕΠ 2022 περί τα 192 δις € (209%), το μοναδικό στα παγκόσμια ιστορία κόκκινο ιδιωτικό άνω των 260 δις €, το συνολικό ιδιωτικό πάνω από 406 δις €, το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος που έχει ήδη υπερβεί τα 547 δις €, το εμπορικό έλλειμμα των 38,3 δις €, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των 20,1 δις € κοκ.

IMG 3194
Συμπερασματικά λοιπόν, δεν έχει καταρρεύσει μόνο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων αλλά, επί πλέον, η μακροοικονομική εικόνα της χώρας μας είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτήν των κρατών που κάποτε κοροϊδεύαμε – χώρες που είναι πια χρηματοοικονομικά υγιείς, έχουν την εμπιστοσύνη των αγορών, διαθέτουν μία κατά πολύ καλύτερη πιστοληπτική ικανότητα και σημαντικά θετικότερες προοπτικές.

Εάν εδώ συμπεριλάβει κανείς την κάκιστη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους Έλληνες το δημόσιο, παρά τους υπέρογκους φόρους που εισπράττει, ένα δημόσιο που είναι το 12ο πιο ογκώδες στον πλανήτη, θα απογοητευθεί εντελώς – κατανοώντας πως η Ελλάδα έχει «οπισθοδρομήσει» σε μεγάλο βαθμό, ευρισκόμενη σήμερα πολλές δεκαετίες πίσω.

Εύλογα βέβαια αναρωτώνται ορισμένοι, γιατί τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν τόσα καλά λόγια για την Ελλάδα – αφού οι οικονομικοί μας δείκτες είναι τόσο απογοητευτικοί. Η απάντηση είναι πολύ απλή: επειδή έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει κανένα δισταγμό να πλειστηριάσει την ιδιωτική περιουσία και να ξεπουλήσει τη δημόσια (άλλωστε είναι όλα υποθηκευμένα για έναν αιώνα – κάτι που έχει συμβεί για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία) μαζί με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Για τον ίδιο λόγο θα μας δοθεί κάποια στιγμή και η επενδυτική βαθμίδα (έναντι ενός ακόμη μνημονίου) που ασφαλώς δεν δικαιούμαστε με τους παραπάνω δείκτες – σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς επενδυτική βαθμίδα.

Μπορούμε καλύτερα; Όχι μόνο καλύτερα, αλλά είμαστε σε θέση να επιτύχουμε θαύματα, αφού η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη χώρα – όχι όμως με «οσφυοκάμπτες» πολιτικούς της συμφοράς που ενδιαφέρονται μόνο για τη νομή της εξουσίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.