ΛΔ Κονγκό: Στην «πάλη του βουντού»

To Catch Fétiche -που μεταφράζεται στο περίπου «πάλη βουντού»- είναι ένα μοναδικό στιλ πάλης του Κονγκό: ένας συνδυασμός λαβών παραδοσιακής αφρικάνικης πάλης, παλιών θρησκευτικών τελετών και της εμμονής ενός άνδρα με τον Hulk Hogan.

Ο Edingwe Moto, που γενικά θεωρείται ο νονός του Catch Fétiche, λέει ότι είδε τον Hulk Hogan στην τηλεόραση τη δεκαετία του ‘80 και μαγεύτηκε.

Το Catch Fétiche είναι το δεύτερο σε δημοτικότητα άθλημα στο Κονγκό – Οι παλαιστές χαίρουν μεγαλύτερης δόξας και από τους ποδοσφαιριστές και κάθε γειτονιά έχει το δικό της είδωλο.

Στους σύγχρονους αγώνες αυτού του είδους πάλης παίζουν τα πάντα: σφυριά, τσιμεντόλιθοι, ξυράφια, φωτιές, μαγεία. Τα ζωντανά ζώα είναι συνηθισμένη υπόθεση – ως όπλα, τελετουργικά εργαλεία ή και τα δύο.

Κάποιοι πολεμιστές χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά βουντού, προτιμώντας να μην εμπλέκονται σε σωματική αντιπαράθεση. Άλλοι, που λέγονται «τεχνικοί», χρησιμοποιούν μόνο τη σωματική τους ικανότητα – οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες σε αρκετά δυναμικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες, όπως η ελληνορωμαϊκή πάλη, διάφορα παραδοσιακά αφρικανικά στιλ πάλης και το κουνγκ φου.

Αλλά ακόμη και εκείνοι που δεν χρησιμοποιούν βουντού ανοιχτά, σέβονται τη δύναμή του ή τη χρησιμοποιούν με πιο διακριτικό τρόπο, όπως κατά την προετοιμασία προτού ανεβούν στο ρινγκ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.