Ισραήλ – Κωδικός Samson: Ναι από ΗΠΑ σε Ισραήλ για χτύπημα ακριβείας στο Ιράν – Σφυροκόπημα σε Βηρυτό, Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περισσότερες από 30 αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, με τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης να περιγράφουν πως η πόλη έζησε «την πιο βίαιη νύχτα» επιθέσεων μέχρι σήμερα.

Με δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού του Λιβάνου το Ισραήλ επιχειρεί να πλήξει θέσεις της Ηezdollah, «στην πιο βίαιη νύχτα» μέχρι σήμερα, αλλά και από νωρίς το πρωί της Κυριακής 6/10.
Την ίδια ώρα η Μέση Ανατολή βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού της γενίκευσης του πολέμου, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu να προαναγγέλλει επίθεση στο Ιράν ως αντίποινα για την πυραυλική επίθεση και τον Ιρανό ομόλογό του Masoud Pezeshkian να διαβεβαιώνει πως θα υπάρξει ανταπάντηση.
Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσφέρει στο Ισραήλ ένα Εκτεταμένο Πακέτο που περιλαμβάνει Διεθνή Πολιτική Υποστήριξη και πρόσθετη Στρατιωτική Βοήθεια, εάν αποφασίσουν να μην επιτεθούν σε συγκεκριμένους στόχους εντός του Ιράν, που πιθανόν να περιλαμβάνουν πυρηνικές τοποθεσίες.

Οι διαπραγματεύσεις και ο ρόλος του Michael Kurilla

Ο δημοσιογράφος του δικτύου Amichai Stein ανέφερε ότι είχε λάβει πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους ότι οι ΗΠΑ πρόσφεραν στο Ισραήλ ένα «πακέτο αποζημίωσης» εάν απέφυγε να χτυπήσει συγκεκριμένους στόχους στο Ιράν.
Αυτό το πακέτο προσφέρθηκε κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων μεταξύ αξιωματούχων των δύο κρατών σχετικά με το είδος της απάντησης στην επίθεση από το Ιράν.
Το πακέτο θα περιελάμβανε μια πλήρη εγγύηση συνολικής διπλωματικής προστασίας καθώς και ένα πακέτο όπλων και προσφερόταν απευθείας σε αντάλλαγμα για την αναστολή του πλήγματος ορισμένων στόχων στο Ιράν.
Ο
Stein συνόψισε τις διαπραγματεύσεις ως εξής επισημαίνοντας: «Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε: «Εάν δεν χτυπήσετε στόχους Α, Β, Γ, θα σας παρέχουμε διπλωματική προστασία και πακέτο όπλων».
«Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι απάντησαν λέγοντας: Λαμβάνουμε υπόψη τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ακούμε.
Αλλά θα κάνουμε ό,τι και ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την απάντησή του. Επί του παρόντος, ο αρχηγός της CENTCOM των ΗΠΑ, Στρατηγός Michael Kurilla βρίσκεται στο Ισραήλ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

 Βenny Gantz: «Η ώρα να δράσουμε είναι τώρα»

O Βenny Gantz σε άρθρο γνώμης των NYT, επισήμανε, ως κάποιος που έχει υπηρετήσει ως υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και ο 20ός αρχηγός του επιτελείου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, πιστεύει ότι το Ισραήλ είναι το ισχυρότερο έθνος στη Μέση Ανατολή, που διεξάγει έναν δίκαιο πόλεμο για το μέλλον της χώρας και τους πολίτες της, και γι’ αυτό θα βγει νικήτρια ενω τότινε ότι  «η ώρα να δράσουμε είναι τώρα».
Σε ακόμη πιο αποφασιστικό, ο Ανώτατος ηγέτης Ayatollah Ali Khamenei κάλεσε όλα τα μουσουλμανικά έθνη να συσπειρωθούν απέναντι στον εχθρό που «ακρωτηριάζει» χώρες και λαούς, όπως είπε χαρακτηριστικά για το Ισραήλ, αφότου ο υπουργός Άμυνας Yoav Galant παρότρυνε την Τεχεράνη «να πάρει παράδειγμα την Γάζα και την Βηρυτό τι την περιμένει»!
Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 ότι 150 στόχοι της Hezbollah χτυπήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η Hezbollah εκτόξευσε περίπου 25 ρουκέτες και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις τελευταίες ώρες.
Τα περισσότερα αναχαιτίστηκαν πάνω από τη Δυτική Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ, και άλλα έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές χωρίς να προκαλέσουν ανθρώπινα θύματα ή ζημίες.
Ο στρατός είπε επίσης ότι έπληξε 150 τοποθεσίες που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούσε η Hezbollah μόνο την περασμένη ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών στο νότιο Λίβανο.
Η Hezbollah ανέλαβε την ευθύνη για επτά επιθέσεις σε ισραηλινές θέσεις μέχρι στιγμής, με την πιο πρόσφατη επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτικές τοποθεσίες κοντά στα σύνορα ενώ σε ανακοίνωσή της, η λιβανέζικη ομάδα (6/10) ανέφερε ότι «πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με μια μοίρα επιθετικών drones στη βάση συντήρησης και αποκατάστασης στρατιωτικού υλικού νότια της Heifa».


Το μέτωπο του Ισραήλ επεκτείνεται και στη Συρία, καθώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας αναφέρει ότι ένα ισραηλινό χτύπημα είχε στόχο τρία οχήματα στη βιομηχανική πόλη στη Homs της Συρίας.
Από την επίθεση αναφέρονται υλικές ζημιές, για τις οποίες το πρακτορείο Sana ισχυρίζεται ότι έπληξε αυτοκίνητα που μετέφεραν ιατρικό και βοηθητικό υλικό.
Τ
ο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται έναν τοπικό αξιωματούχο που είπε ότι κανένα εργοστάσιο δεν έγινε στόχος εντός της πόλης, αφού προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι χτυπήθηκε εργοστάσιο αυτοκινήτων.
«Τα φορτηγά πέρασαν από το Ιράκ για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στον Λιβανέζο πληθυσμό» που επηρεάστηκε από την εντατικοποίηση των ισραηλινών επιδρομών, πρόσθεσε.
Την Παρασκευή (4/10), ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι μία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία έκοψε στα δύο τον κύριο δρόμο που συνδέει τις δύο χώρες.
Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα βάλει στο στόχαστρο τη συνοριακή περιοχή τις τελευταίες ημέρες επειδή όπως υποστηρίζει η Hezbollah φέρνει όπλα πέρα από τα σύνορα από τη σύμμαχο Συρία

Το Ισραήλ κλείνει τον εναέριο χώρο

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν επιβεβαίωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA (6/10) ότι οι πτήσεις σε «ορισμένα» από τα αεροδρόμια της χώρας θα πραγματοποιούνται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί (17:30 έως 01:30 GMT).
Image
Στα σύνορα του Λιβάνου ο Netanyahu – Η διεθνής κοινότητα έχει εντυπωσιαστεί με τη στρατιωτική ισχύ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu επισκέφτηκε τα σύνορα με τον Λίβανο την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 για μια αξιολόγηση της κατάστασης με τον αρχηγό της Βόρειας Διοίκησης Στρατηγό Uri Gordin και τον διοικητή στρατηγό Moran Omer, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού.
«Πριν από ένα χρόνο υποστήκαμε ένα τρομερό πλήγμα», είπε ο Netanyahu κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού.
«Τους τελευταίους 12 μήνες, αλλάζουμε την πραγματικότητα από άκρη σε άκρη».
Ο πρωθυπουργός λέει ότι η διεθνής κοινότητα έχει εντυπωσιαστεί με τη στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ.
«Όλος ο κόσμος είναι έκπληκτος από τα χτυπήματα που προκαλείτε στους εχθρούς μας», δήλωσε στα στρατεύματα της 36ης Μεραρχίας.

Νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επέβαλαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο, στις περιοχές των κοινοτήτων Manara, Yiftah και Malkia.
Αυτός ο χάρτης που εκδόθηκε από το IDF στις 6 Οκτωβρίου 2024, δείχνει μια κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο.
Ο στρατός δηλώνει ότι η κίνηση ακολουθεί νέα αξιολόγηση κατά τη διάρκεια χερσαίων επιχειρήσεων εντός του νότιου Λιβάνου.


Σε ακόμη πιο ανησυχητικό τόνο ο πρόεδρος του Ιρανικού Κοινοβουλίου Mohammad Bagher Ghalibaf, επιβεβαίωσε πως «εάν ξέρατε τι ετοιμάζουμε εναντίον σας θα σταματούσατε να απειλείται το Ιράν αμέσως», με το Bloomberg να αναφέρει αμέσως μετά ακόμη και κλείσιμο των Στενών του Hormuz.


Gallant: Οι επιθέσεις με 180 βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν δεν έπληξαν τα στρατιωτικά αεροδρόμια – Το Ιράν να δει… Γάζα και Βηρυτό

Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 ότι η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν της περασμένης εβδομάδας «δεν… γρατζουνούσε καν» τις επιχειρησιακέςδυνατότητες της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ δεν θα διστάζει να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις από τους εχθρούς του.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αεροπορική βάση Nevatim, η οποία υπέστη ζημιά κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Gallant είπε ότι το Ισραήλ θα επέλεγε τον τρόπο και τον χρόνο της απάντησής του και ότι αυτό θα πρέπει να ληφθεί όχι μόνο ως δήλωση πρόθεσης, αλλά ως επιχειρησιακό σχέδιο.
Όσοι πιστεύουν ότι η απόπειρα επίθεσης στο Ισραήλ θα μας αποτρέψει από το να απαντήσουμε, θα πρέπει να κοιτάξουν τι συμβαίνει στη Γάζα και τη Βηρυτό», είπε.
«Είμαστε ισχυροί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και θα το αποδείξουμε αυτό με τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο που θα επιλέξουμε», πρόσθεσε ο Gallant.
Οι περίπου 180 βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν την Τρίτη (1/10) προκάλεσαν κάποιες ζημιές στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών αεροπορικών βάσεων.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι κανένα αεροσκάφος ή κρίσιμη υποδομή δεν χτυπήθηκε και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί με πλήρη δυναμικότητα.
Οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους πυραύλους είτε αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα είτε προσγειώθηκαν σε ανοιχτές περιοχές.
Ωστόσο, η επίθεση έστειλε 10 εκατομμύρια Ισραηλινούς στα καταφύγια και προκάλεσε ζημιές και σε αστικές δομές, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου.


Πύρινος λόγος Ayatollah Khamenei για συσπείρωση των απανταχού μουσουλμάνων ενάντια στο Ισραήλ που «ακρωτηριάζει» λαούς

Σε πύρινο λόγο που απηύθυνε μετά την προσευχή της Κυριακής 6/10 ο Ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, κάλεσε σε ενότητα και συσπείρωση τα μουσουλμανικά έθνη ενάντια στον κοινό εχθρό, το Ισραήλ.
«Τα έθνη πρέπει να επαγρυπνούν για να αποφύγουν τις ακρωτηριαστικές νίκες του εχθρού», είπε και συνέχισε:
«Όταν βλέπει ένα έθνος τον εχθρό να πηγαίνει προς ένα άλλο έθνος, θα πρέπει να δει τον εαυτό του ως σύμμαχο του αθώου έθνους και να το βοηθήσει ώστε ο εχθρός να μην πετύχει τους στόχους του.
Εάν ο εχθρός πετύχει εκεί, θα προχωρήσει στον επόμενο στόχο.
Πρέπει να ενισχύσουμε τις άμυνές μας και να προστατεύσουμε σταθερά την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά μας – από το #Αφγανιστάν έως την #Υεμένη, από το #Ιράν έως τη #Γάζα και τον #Λίβανο, σε όλες τις ισλαμικές χώρες και μουσουλμανικά έθνη.
Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη γη του ενάντια στους επιτιθέμενους.
Αυτό σημαίνει ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να σταθεί απέναντι σε έναν εχθρό που έχει καταλάβει τη γη του.
Το παλαιστινιακό έθνος έχει αυτό το δικαίωμα.
Αυτή είναι μια ισχυρή λογική που επιβεβαιώνουν οι διεθνείς νόμοι και σήμερα.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να σταθούν ενάντια σε έναν εχθρό που έχει καταλάβει τη γη τους.
Αυτοί που υποστηρίζουν τον Παλαιστινιακό αγώνα εκπληρώνουν το καθήκον τους.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εναντιωθεί στην υποστήριξη της Γάζας από τους λιβανέζους και τη Hezbollah.
Είναι καθήκον τους και έπρεπε να το είχαν κάνει.
Εάν οι μουσουλμάνοι ενωθούν και σταθούν μαζί, θα έχουν την υποστήριξη της δύναμης και της σοφίας του Θεού.… και θα νικήσουν», κατέληξε.

Φρουροί της Επανάστασης: Σε πλήρη στρατηγική ετοιμότητα το Ιράν να αντιμετωπίσει κάθε απειλή

Ο διοικητής του Ναυτικού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), υποναύαρχος Alireza Tangsiri, τόνισε την ετοιμότητα των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τυχόν εχθρούς, συμπεριλαμβανομένου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
Σε συνέντευξή του στο ιρανικό δίκτυο Al-Alam, ο Tangsiri τόνισε ότι το Ιράν έχει ολοκληρωμένα σχέδια για να αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά σενάρια.
Καταδίκασε επίσης το ισραηλινό καθεστώς ότι τροφοδοτεί εντάσεις στην περιοχή μέσω επιθετικών και τρομοκρατικών ενεργειών στη Γάζα και τον Λίβανο, ενώ τόνισε τη στρατηγική ετοιμότητα του Ιράν να αντιμετωπίσει τυχόν απειλές.
«Προετοιμαζόμαστε για κάθε κατάσταση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης [Sayyed Ali Khamenei] πάντα τόνιζε την ανάγκη για πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση σε κανονικές ή έκτακτες συνθήκες στην περιοχή, μεταξύ των οποίων το παιχνίδι του Netanyahu με φωτιά.”
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Al Mayadeen, ο Fadavi είπε: «Εάν η κατοχική οντότητα κάνει λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις πηγές ενέργειας της, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών παραγωγής ενέργειας, των διυλιστηρίων και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου».
Τονίζει την αντίθεση μεταξύ του Ιράν και της ισραηλινής οντότητας, επισημαίνοντας ότι ενώ το Ιράν είναι μια μεγάλη χώρα με πολλά οικονομικά κέντρα, το «Ισραήλ» περιορίζεται σε μόλις τρεις σταθμούς παραγωγής ενέργειας και λίγα διυλιστήρια.

«Σφοδροί» ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, αιματοκύλισμα στη Δυτική Όχθη και στην Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περισσότερες από 30 αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, με τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης να περιγράφουν πως η πόλη έζησε «την πιο βίαιη νύχτα» επιθέσεων μέχρι σήμερα.
Το Ισραήλ δήλωσε ότι στόχευσε αποθήκες όπλων της Hezbollah.
Τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 93 τραυματίστηκαν μετά τον βομβαρδισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις ενός τζαμιού και ενός σχολείου που στεγάζει εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στο κέντρο της Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, ότι το τζαμί και το σχολείο χρησιμοποιούνταν ως κέντρα «διοίκησης και ελέγχου» της Hamas.
Το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι 407 Αυστραλοί και μέλη των οικογενειών τους αναχώρησαν από τη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας με δύο κυβερνητικά υποστηριζόμενες πτήσεις.
Ο Netanyahu σε διάγγελμα διεμήνυσε πως «το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις και αυτό πρόκειται να κάνουμε».
«Μπορείτε να δοκιμάσετε»
απάντησε o Pezeshkian του Ιράν, θα απαντήσουμε πίσω.
Tην ίδια ώρα, η διεθνής κοινότητα μεμονωμένα και εν συνόλω, διά στόματος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, απεύθυνε έκκληση για τον τερματισμό της συγκλονιστικής βίας και της αιματοχυσίας στην περιοχή, για ειρήνη και δικαιοσύνη, ζήτησε την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα, σε μήνυμά του με αφορμή την επέτειο των επιθέσεων της Hamas στις 7 Οκτωβρίου.
Στο σφυροκόπημα του Ισραήλ απάντησε η Hezbollah εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην πόλη Manara, την ώρα που φόβοι εκφράζονται πως η σορός του νέου, ανεπίσημου ηγέτη της Nasrallah, μπορεί και να μην βρεθεί ποτέ.

Λίβανος: «πολύ σφοδροί» βομβαρδισμοί την νύχτα, μεγάλο χτύπημα το πρωί της Κυριακής στην Βηρυττό
Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σημειώθηκε ένα μεγάλο ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό.
Δεν υπάρχει άμεσο σχόλιο από τις IDF.

Κλειστά για ακόμη έναν μήνα τα σχολεία στον Λίβανο

Ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς το Ισραήλ κλιμακώνει τις αεροπορικές επιδρομές του.
Ο υπουργός Παιδείας Abbas Halaby είπε ότι η νέα ημερομηνία έναρξης για περισσότερους από ένα εκατομμύριο μαθητές θα είναι η 4η Νοεμβρίου, λόγω «κινδύνων ασφαλείας».
0d_1.JPG
Δυτική Όχθη: ο πιο πολύνεκρος βομβαρδισμός εδώ και 24 χρόνια
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι σκότωσαν 12 «τρομοκράτες» στον βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν την Πέμπτη εναντίον καταυλισμού προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναθεωρώντας προς τα πάνω προηγούμενο απολογισμό που είχαν δημοσιοποιήσει, ενώ το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε από την πλευρά του το βράδυ της ίδιας ημέρας πως σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι.
Λίγη ώρα μετά τον βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων της Τούλκαρεμ, στη βόρεια Δυτική Όχθη, περιοχή υπό κατοχή του Ισραήλ από το 1967, ο στρατός είχε ανακοινώσει αρχικό απολογισμό που έκανε λόγο για επτά νεκρούς.
Όμως, στο ανακοινωθέν που δημοσιοποίησε χθες, έκανε λόγο για συνολικά 12 «τρομοκράτες» που σκοτώθηκαν.
«Ο στρατός ξηράς και η πολεμική αεροπορία διεξήγαγαν κοινή επιχείρηση για να πλήξουν τρομοκράτες οι οποίοι σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατική επίθεση εναντίον ισραηλινών πολιτών στο εγγύς μέλλον», ανέφερε, προσθέτοντας πως οι 12 νεκροί ήταν μέλη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και κινήματος-συμμάχου του, του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Jihad.
0α.jpg
Γάζα: Επαναλαμβάνονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στον προσφυγικό καταυλισμό της Jabaliya
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του επανέλαβαν τις επιχειρήσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα, μετά από πληροφορίες σχετικά με προσπάθειες της Χαμάς «να ξαναχτίσει τρομοκρατικές υποδομές στην περιοχή».
Οι IDF, έχουν περικυκλώσει την περιοχή και επιχειρούν εντός αυτής, με τη βοήθεια της πολεμικής αεροπορίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο ισραηλινός στρατός εκδίδει νέα εντολή εκκένωσης που καλύπτει όλη τη βόρεια Γάζα
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης για μεγάλες εκτάσεις της βόρειας Γάζας, διατάσσοντας τους κατοίκους να καταφύγουν στην ήδη υπερπλήρη «ανθρωπιστική ζώνη» στο αλ-Μαουάσι. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avichay Adraee ανέφερε ότι η Χαμάς έχει δημιουργήσει «τρομοκρατική υποδομή στην περιοχή».
Πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός «θα συνεχίσει να επιχειρεί δυναμικά εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων», χωρίς να δώσει πληροφορίες για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που σχεδιάζονται, μεταδίδει το Al Jazeera.
Ο Adraee διέταξε τον κόσμο να χρησιμοποιήσει τις «ανοικτές οδούς μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας και εκκένωσης προς την ανθρωπιστική περιοχή στο al-Mawasi, οι οποίες είναι η οδός Rashid (στη θάλασσα) και η οδός Salah El-Din».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.