Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ ως μοναδική και πρωτότυπη.

Η απόφαση των οργανωτών να μεταφέρουν την τελετή από το στάδιο στον ποταμό Σηκουάνα εντυπωσίασε τα διεθνή μέσα. Παρά τη βροχή, η εκδήλωση, με έντονο γαλλικό στίγμα, προχώρησε χωρίς διακοπές.

Το BBC αναφέρει ότι η βροχή δεν κατάφερε να ματαιώσει την εκδήλωση, η οποία είχε φιλόδοξο στυλ και έντονες στιγμές, άλλοτε συγκινητικές και άλλοτε αλλόκοτες, με αποκορύφωμα την ερμηνεία της Σελίν Ντιόν.

Ο Άντριου Κεχ των New York Times χαρακτήρισε την τελετή ως «αριστούργημα ιστορίας, εκπλήξης, κιτς, αθλημάτων, τέχνης και μόδας», επισημαίνοντας την παρουσίαση των ομάδων με βάρκες και τις ερμηνείες της Ντιόν και της Lady Gaga.

Ο Guardian τόνισε τα κιτς στοιχεία της τελετής, η οποία προσπάθησε να αποδομήσει τα στερεότυπα για τη Γαλλία, παρά τη βροχή. Αν και κάποιοι συντάκτες τη χαρακτήρισαν κακή, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να είχε γίνει σε στάδιο, αναγνώρισαν ότι διασώθηκε από την ερμηνεία της Σελίν Ντιόν.

Η Daily Mail επισήμανε τα αρνητικά στοιχεία της τελετής, όπως το «ξεπλυμένο» σόου στον Σηκουάνα και τη σημαία που κρεμόταν ανάποδα, αλλά επαινεί τον ιπτάμενο βωμό και τη δυνατή ερμηνεία της Ντιόν. Η Sun, επίσης, εστίασε στο τραγούδι της Γαλλοκαναδέζας τραγουδίστριας.

Οι Times του Λονδίνου χαρακτήρισαν την τελετή βαρετή στην αρχή και χωρίς συνοχή, τονίζοντας ότι το κοινό περίμενε τέσσερις ώρες για να δει τη Σελίν Ντιόν.

Η Washington Post αναγνώρισε την τελετή ως έναν τολμηρό άθλο για το Παρίσι, επισημαίνοντας την ανάγκη για τολμηρή σκέψη ώστε να ανακτήσει η διοργάνωση τη λάμψη της.

Το Sky News, από την πλευρά του, τόνισε την εντυπωσιακή, αν και βρεγμένη από τη βροχή, εκδήλωση, ενώ ανέδειξε στοιχεία όπως την ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων.

Τέλος, το CNN σχολίασε ότι η τελετή ήταν αλλόκοτη και όμορφη, τονίζοντας ότι, παρόλο που δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες των διοργανωτών, θα μείνει στη μνήμη ως μία από τις θρυλικές στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.