Κίεβο: Ξαφνική κατασκευή αυτοκινητοδρόμων μέσα στην πόλη – Φτιάχνουν οι Ουκρανοί υπόγειες βάσεις για τα F-16;

Έργο υποδομής βρίσκεται σε εξέλιξη στο δυτικό άκρο του Κιέβου, με την κατασκευή μιας νέας οδού που φαίνεται να καταλήγει υπόγεια.

Η εν λόγω κατασκευή προκαλεί εικασίες σχετικά με το αν αποτελεί υπόγεια προκεχωρημένη αεροπορική βάση καθώς η Ουκρανία ετοιμάζεται να παραλάβει μαχητικά αεροσκάφη F-16 από το ΝΑΤΟ μέχρι το τέλος του 2024.

Η υπόγεια κατασκευή φαίνεται πως κατά πάσα πιθανότητα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες στέγασης των F-16, όπως και τον ανεφοδιασμό και συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών, σχετικά προστατευμένα από τις ρωσικές επιθέσεις. 

Παρατηρητές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σημειώνουν επίσης πως ο «αυτοκινητόδρομος» κατασκευάζεται εντός της εμβέλειας των ουκρανικών συστοιχιών Patriot που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Κίεβο.

Το ΝΑΤΟ έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις δυσκολίες συντήρησης των F-16 στην Ουκρανία, κυρίως λόγω της έλλειψης κατάλληλων διαδρόμων απογείωσης και προσγείωσης, καθώς και προστατευτικών εγκαταστάσεων.

Αυτά τα προβλήματα φαίνεται να προσπαθεί εσπευσμένα να λύσει η ουκρανική Αεροπορία με το κατασκευαστικό της έργο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.