Νέα παγκόσμια έρευνα της PwC: Πόσοι εργαζόμενοι προτιμούν τη παραίτηση και νέο εργοδότη

Nέα έρευνα της PwC  αποκαλύπτει πως ένας στους τέσσερις εργαζόμενους προτιμά την παραίτηση και νέο εργοδότη.

Στην έρευνα της PwC “Global Workforce Hopes & Fears Survey 2024” συμμετείχαν περισσότεροι από 56.000 εργαζόμενοι από 50 χώρες και περιοχές και τα  βασικά συμπεράσματα της ήταν τα εξής:

  • Σχεδόν οι μισοί (45%) εργαζόμενοι δήλωσαν πως ο φόρτος εργασίας τους έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) είπαν πως ο ρυθμός των αλλαγών στην εργασία έχει αυξηθεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
  • Περισσότεροι από 1 στους 4 ( δηλαδή 28%) τόνισαν πως είναι πολύ ή εξαιρετικά πιθανό να αλλάξουν εργοδότη τους επόμενους 12 μήνες -ποσοστό υψηλότερο σε σύγκριση με το 2022 – περίοδο κατά την οποία εμφανίστηκε το φαινόμενο της «Μεγάλης παραίτησης» (το αντίστοιχο ποσοστό τότε ήταν 19%). Οι εργαζόμενοι δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων: Το 46% συμφώνησε πολύ η αρκετά με τη δήλωση ότι οι εργοδότες  παρέχουν αρκετές ευκαιρίες για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.
  • Πάνω από το 80% των εργαζομένων που χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία της GenAI καθημερινά αναμένει ότι θα κάνει τον χρόνο του στη δουλειά πιο αποδοτικό τους επόμενους 12 μήνες. Οι μισοί (49%) αναμένουν ότι θα οδηγήσει σε υψηλότερους μισθούς.
  • Η πίεση από το αυξημένο κόστος ζωής μειώνεται ελαφρώς: το ποσοστό των εργαζομένων που δηλώνουν ότι τους περισσεύουν χρήματα κάθε μήνα φτάνει στο 45%, έναντι 38% το 2023. Ωστόσο, το 52% δηλώνει ότι εξακολουθεί να είναι οικονομικά πιεσμένο.

Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι (45%) δηλώνουν ότι ο φόρτος εργασίας τους έχει αυξηθεί τους τελευταίους 12 μήνες. Παράλληλα, σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) δηλώνουν ότι έχουν βιώσει περισσότερες αλλαγές στην εργασία τους τον τελευταίο χρόνο σε σύγκριση με τους 12 μήνες που προηγήθηκαν, ενώ τα δύο πέμπτα (40%) αναφέρουν ότι οι καθημερινές αρμοδιότητές τους έχουν αλλάξει σε μεγάλο ή πολύ μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί (44%) δεν κατανοούν τον σκοπό των αλλαγών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.