Βαλτιμόρη: Πλέει ξανά το Dali – Έμεινε 8 εβδομάδες παγιδευμένο κάτω από την γέφυρα που γκρέμισε

Το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προσέκρουσε στη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη επανήλθε στη θάλασσα τη Δευτέρα, αφού είχε κολλήσει για σχεδόν οκτώ εβδομάδες, κάτω από την γρεμισμένη γέφυρα.

Το Dali μετακινήθηκε από ρυμουλκά «υπό ευνοϊκές περιβαλλοντικές συνθήκες», σύμφωνα με το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ.  Η μετακίνηση του πλοίου είναι το πιο πρόσφατο βήμα για τον καθαρισμό βασικών ναυτιλιακών οδών στην περιοχή της Βαλτιμόρης.

Το Dali προσέκρουσε στην γέφυρα συνετρίβη στις 26 Μαρτίου, προκαλώντας την κατάρρευσή της και τον θάνατο έξι εργατών που εκτελούσαν εργασίες συντήρησης στο οδόστρωμα.

Το πλοίο έχασε την ισχύ του, έμεινε ακυβέρνητο και τελικώς εξετράπη από την πορεία του και χτύπησε έναν από τους δύο κεντρικούς πυλώνες της γέφυρας. Η σύγκρουση έστειλε περίπου 4.000 τόνους συντριμμιών στον ποταμό Πατάπσκο και παγίδευσε το πλοίο. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πλοίο μήκους, 289 μέτρων, είχε παραμείνει στο σημείο και ήταν καλυμμένο με σιδερένια συντρίμμια από τη γέφυρα, μέχρι που μια ελεγχόμενη κατεδάφιση την περασμένη εβδομάδα καθάρισε κάποια από τα κομμάτια της.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.