Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Για πάντα στο πλευρό σας – Δεν βομβάρδισε το Ισραήλ το νοσοκομείο

Την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ και την αμέριστη συμπαράσταση στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς επανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν στον Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την κοινή συνέντευξή τους στο Τελ Αβίβ.

«Η Χαμάς διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS, εξαπολύοντας καθαρό, ανόθευτο κακό στον κόσμο» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου «όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας τότε. Δεν θα μείνουμε άπραγοι και δεν θα κάνουμε τίποτε ξανά».

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί και ανέφερε πως αποδέχεται τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας «έχει προκληθεί από μια αποτυχημένη εκτόξευση παλαιστινιακού πυραύλου».

«Με βάση αυτά που έχω δει φαίνεται να έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι, οπότε πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα» είπε ο Μπάιντεν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Για μένα σημαίνει λύση δύο κρατών» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την μεγαλύτερη ενσωμάτωση του Ισραήλ με τους γείτονές του. Αυτές οι επιθέσεις ενίσχυσαν τη δέσμευσή μου, την αποφασιστικότητά μου και τη θέλησή μου να το πετύχω αυτό».

Δείτε το βίντεο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.