Β.Ζελένσκι: «Έφτασαν στην Ουκρανία τα πρώτα αμερικανικά άρματα μάχης M1A2 Abrams» (βίντεο)

Η πρώτη παρτίδα των αμερικανικών κατασκευής αρμάτων μάχης M1A2 Abrams έφτασε στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Καλά νέα… Τα Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και ετοιμάζονται να ενισχύσουν τις ταξιαρχίες μας. Είμαι ευγνώμων στους συμμάχους για την εκπλήρωση των συμφωνιών! Αναζητούμε νέα συμβόλαια, επεκτείνοντας τη γεωγραφία της προσφοράς», δήλωσε ο Β.Ζελένσκι στο Telegram

Τα άρματα μάχης που έφτασαν στην Ουκρανία σηματοδοτούν την αρχική παράδοση από τα 31 τανκς που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι 31 άρματα μάχης M1A2 Abrams θα παραδοθούν στην Ουκρανία, αλλά οι αξιωματούχοι είχαν υποθέσει ότι θα χρειαζόταν περίπου ένας χρόνος για να συμβεί αυτό. Τον Μάρτιο, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα στείλουν αντ’ αυτού άρματα μάχης M1A1 Abrams από ανακαινισμένα σκαριά που βρίσκονται ήδη στο απόθεμα των ΗΠΑ και η παράδοση θα γίνει το φθινόπωρο — ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Το Abrams είναι το κύριο αμερικανικό άρμα μάχης εδώ και τριάντα χρόνια. Είναι ένα τρίτης γενιάς άρμα που διαδέχθηκε το Μ60 Patton στις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες του Στρατού των ΗΠΑ.

Το όνομά του προέρχεται από τον Creighton Abrams, πρώην επικεφαλής Στρατού του προσωπικού και διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο του Βιετνάμ από το 1968 έως το 1972.

Με βάρος περίπου 68 τόνων (σχεδόν 62 μετρικούς τόνους ), είναι ένα από τα βαρύτερα άρματα μάχης στην υπηρεσία.

Το Abrams είναι το κύριο αμερικανικό άρμα μάχης εδώ και τριάντα χρόνια. Είναι ένα τρίτης γενιάς άρμα που διαδέχθηκε το Μ60 Patton στις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες του Στρατού των ΗΠΑ. Το όνομά του προέρχεται από τον Creighton Abrams, πρώην επικεφαλής Στρατού του προσωπικού και διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο του Βιετνάμ από το 1968 έως το 1972. Με βάρος περίπου 68 τόνων (σχεδόν 62 μετρικούς τόνους ), είναι ένα από τα βαρύτερα άρματα μάχης στην υπηρεσία.

Το M1 Abrams εισήλθε στην υπηρεσία των ΗΠΑ το 1980, αντικαθιστώντας το M60. Οι τρεις βασικές εκδόσεις του M1 Abrams που έχουν αναπτυχθεί είναι η Μ1, M1A1, και M1A2, ενσωματώνοντας βελτιωμένους εξοπλισμούς, για την προστασία, και τα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.