Κορονοϊός: Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νότια Αφρική

Ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα σημείωσε ότι 12.000 κρούσματα νέου κορονοϊού καταγράφονται καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα αποφάσισε σήμερα να επιβάλει εκ νέου το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και να αναστείλει και πάλι την πώληση αλκοόλ, μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στη χώρα του.

«Καθώς κατευθυνόμαστε προς την κορύφωση των μολύνσεων, είναι ζωτικής σημασίας να μην επιβαρύνουμε τις κλινικές και τα νοσοκομεία μας με περιστατικά ανθρώπων που τραυματίστηκαν έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ και τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο ίδιος σημείωσε ότι 12.000 κρούσματα νέου κορονοϊού καταγράφονται καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες.

Επομένως, όπως εξήγησε, αποφάσισε να αναστείλει εκ νέου, και με άμεση ισχύ, την πώληση και διανομή αλκοόλ και από αύριο, Δευτέρα, να επιβάλλει ξανά το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 04.00. Επιπλέον, να απαγορεύσει τις οικογενειακές επισκέψεις.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει έως σήμερα 264.184 κρούσματα του νεόυ κορονοϊού και 3.971 θανάτους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.